BIVŠI ŠEF STRANKE

Škoro o Penavinoj kandidaturi za šefa Domovinskog pokreta: ‘Moj dojam je da je on marioneta‘

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta prokomentirao je prospekte svog mogućeg nasljednika
Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Miroslav Škoro, donedavni predsjednik Domovinskog pokreta, za čijim se odlaskom iz stranke još uvijek vuku brojni repovi, komentirao je danas odluku Ivana Penave da se kandidira za šefa stranke, piše N1. Nešto ranije, Bartulica i Mlinarić iz Domovinskog pokreta hvalili su svog novopečenog stranačkog kolegu.

- Nemam komentara, to je unutarnja stvar Domovinskog pokreta. Kada nazivamo jedni druge prijateljima, važno je uzajamno imati povjerenje. Ja, nažalost, zahvaljujući potezima ljudi koji su ostali voditi stranku, nemam povjerenja u njih. Morao sam potpisati 60 punomoći odvjetniku. Tko je s njima, smatram da je isti kao i oni, ne možemo biti prijatelji.

Komentirao je misli li da će Penava biti marioneta.

- Lako moguće da bude. Može se i to iščitati. Moj stav je da ne treba previše razgovarati o tome. To je njegova odluka, čini mi se da on i ovom trenutku ima svoju stranku, pod svojim imenom.

Na pitanje o tome hoće li Domovinskim pokretom upravljati Penava, ili će siva eminencija, osoba koja povlači konce, biti Mario Radić, Škoro odgovara da je njegov dojam da će Penava biti marioneta.

Također, priupitan je hoće li nakon izbora prestati napadati Domovinski pokret.

- Kad sam ja napadao Domovinski pokret? Recite mi jednu rečenicu kad sam ja napao Domovinski pokret. Ne napadam Domovinski pokret. Moj je dojam sasvim suprotan. Nisam ja njima rekao da imaju sumnjive i nemoralne veze, da su peglali karice, nisam ja njima promijenio bravu i nisam iznosio neistine do te mjere da pokazuješ elementarno nepoznavanje sustava. Ne želim trošiti vrijeme, tu sam stranicu života zatvorio, nisam ja pokrenuo stegovni postupak protiv njih nego oni protiv mene u istom trenutku dok je član Časnog suda moj opunomoćenik na sudu.

Prokomentirao je i sagu oko njegove pozicije kao potpredsjednika Sabora te hoće li ostati na njoj.

- Ne očekujem ništa. Ako budem dobro, ako ne budem, opet dobro - rekao je Škoro i dodao kako je dva ili tri puta po sat vremena predsjedao sjednicom Sabora.

Službeni automobil također je bio tema razgovora kojeg prenosi N1.

- Imao sam pravo na njega kao potpredsjednik Sabora, a bilo bi dobro provjeriti koliko sam ga koristio ja, a koliko drugi.

Prokomentirao je svoje planove, kao i tezu da je iznevjerio volju birača.

- To je pitanje koje se nameće, ovo sve drugo je nebitno. Vrlo je jednostavno, koji je moj politčki put kojim želim dalje krenuti? I Suverenisti i Domovinski pokret Miroslava Škore su bili na istoj listi, programi su slični, ideja je slična. Domovinski pokret je stranka koja je često isticala taj suverenistički svjetonazor. Na koji način isam iznevjerio bolju birača? U ovom sam društvu bio i na parlamanternim i na predsjedničkim izborima U pravu je onaj tko kaže da zajedništvo nema alternativu. Očito objedinjavanje ne uspjeva oko osobe. Nastavit ću u društvu Suverenista i u datom trenutku ću donijeti odluku da uđem u Suvereniste. Pozivam sve da podrže ideju zajedništva, završio je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:08