ZAVRŠNI OBRAČUN

Škoro obrisao ostavku s Facebooka, Radić: ‘Prešao je svaku mjeru, on je u rušilačkom pohodu‘

V. d. predsjednika Mario Radić Škori poručuje da je za njih njegova ostavka ‘ad acta‘
Mario Radić i Miroslav Škoro
 Željko Puhovski/Dragan Matić/Cropix

Miroslav Škoro skinuo je ovih dana objavu o svojoj neopozivoj ostavci s mjesta predsjednika Domovinskog pokreta sa svog profila na društvenim mrežama, na kojem u posljednje vrijeme objavljuje ključne poruke u "ratu" protiv novog vodstva te stranke.

Iako je 20. srpnja podnio spomenutu neopozivu ostavku, i taj dokument objavljen je na njegovom profilu, nakon što je pušten u jednu od grupa u kojoj su bili svi čelni stranački ljudi, sada Škoro šalje sasvim druge poruke te ne odustaje, neslužbeno doznajemo, od borbe za tu stranku i svoju funkciju.

Prepiska

V. d. predsjednika Mario Radić mu, pak, poručuje da je za njih njegova ostavka "ad acta". No, i na podnesku koji je Škoro prošli tjedan poslao Ministarstvu uprave i pravosuđa, u kojem osporava imenovanje v. d. predsjednika Marija Radića, potpisao se kao predsjednik.

- Da, i to bez žiga i na lažnom memorandumu. Prešao je svaku granicu - kaže Radić te dodaje da će oni 18. kolovoza održati sjednicu Domovinskog odbora i Predsjedništva.

Na pitanje slijedi li Škori sljedeći tjedan izbacivanje iz stranke, Radić je odgovorio da to nije u njegovoj nadležnosti.

Međutim, u prepisci u Viber grupi, koju je danas objavio portal Telegram nakon što je Igor Peternel sve obavijestio kako mu je Škoro poslao "otkaz" iz Sabora, Radić je napisao: "Bar nam je pokazao kako bi on to...Tako ćemo i mi". Radić u razgovoru za Jutarnji list ističe kako ne može on nikoga izbaciti te da Škoru jedino Časni sud može izbaciti iz članstva stranke.

- A sam je izabrao članove Časnog suda, pa i Nadzornog odbora, ali, eto, i to govori više o njemu - dodaje Radić.

Što se tiče same prepiske, kaže da mu je poznato "tko je to poslao dalje, ali da je to bilo u dobroj namjeri". O konkretnim saznanjima nije želio govoriti.

Škoro se ni danas nije javljao na pozive. Peternel, kojeg je Škoro ovih dana smijenio s mjesta predstojnika ureda potpredsjednika Sabora, također više ne želi komentirati Škorine postupke, kaže samo:

- Sve će uskoro biti jasno i raspetljano.

U spomenutoj prepisci koju je objavio Telegram vidljiva je i poruka članice Predsjedništva Domovinskog pokreta Zorice Gregurić, koja je napisala:

"Vrijeme je da ga se argumentirano i pametno skine s trona žrtve. Dosad smo doista radili kardinalne greške".

Jedinstveni

Nazvali smo je kako bi nam prokomentirala svoje riječi, ali rekla je da nema komentara, jer da, dok se ne sazove sjednica Predsjedništva i tiskovna nakon nje, nema ništa reći.

- Mi u predsjedništvu zaista smo jedinstveni - dodala je Gregurić. Na tu poruku u spomenutoj je prepisci Stipe Mlinarić navodno napisao:

"Moramo od ponedjeljka uzeti stvari pod svoju kontrolu".

Pokušali smo danas dobiti i njegov komentar, ali nije odgovarao na pozive i poruke.

Radić kaže kako mu je jasno da Škoro neće tako skoro stati.

- On je u rušilačkom pohodu, ali dobro, idemo dalje, vraćam se u ponedjeljak - dodaje Mario Radić, v. d. predsjednika Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:48