RAZGOVOR ZA RTL DANAS

ŠKORO ODBIO IDENTIFICIRATI 'CRNE VRAGOVE' S KOJIMA BI PREGOVARAO Progovorio i o migrantima: 'Kao što mi puštamo vodu, tako njih puštaju u Europu'

Miroslav Škoro
 Marko Todorov / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro gostovao je u srijedu u RTL-u Danas u kojem je govorio o svojim političkim planovima i komentirao aktualne teme.

- Naša želja je da stvorimo platformu koja će djelovati nasuprot političkoj oligarhiji koja godinama vlada Hrvatskom, rekao je u uvodu Škoro.

Na pitanje s kime planira izaći na parlamentarne izbore, Škoro kaže da su oni spremni biti platforma koja će djelovati protiv političke oligarhije.

Hoće li u Domovinski pokret primiti i HDZ-ovce koji bi eventualno napustili tu stranku?

- I u kampanji za predsjedničke izbore sam govorio da nemam ništa protiv da se svatko od nas politički artikulira kako želi. Pozivam sve one koji žele promjene da podrže nas. Nećemo postavljati uvjete ili braniti nekome da nas podrži. Osim onih koji su politički kontaminirani, poručio je Škoro.

Nije želio odgovoriti na pitanje podržava li Andreja Plenkovića ili Miru Kovača na izborima u HDZ-u, već poručuje da se želi posvetiti pokretu kojim želi razbiti duopol na političkoj sceni.

Davor Ivo Stier je prošli tjedan rekao da bi mu bilo drago da se Škoro vrati u HDZ.

- Duboko se nisam slagao s politikom koju je HDZ vodio dok je na čelu stranke bio Ivo Sanader pa sam otišao. Meni je tu premalo unutarstranačke demokracije. Vratiti se u HDZ neću, jasno kaže Škoro.

- Da, u subotu sam citirao dr. Franju Tuđmana kada sam rekao da bih razgovarao i s crnim vragom ako je to u interesu hrvatskog naroda. Tko su crni vragovi? Znaju oni vrlo dobro. Nisam došao da budem diktator, da nekome budem tužitelj, sudac i porota. Ali to ne zanima hrvatski narod, njih zanima zašto je utemeljen Domovinski pokret, koji su nam ciljevi..., rekao je Škoro.

Znači li to da bi razgovarao i s SDP-om?

- Mislim da je preuranjeno o tome razgovarati. Ali, normalno je da ćemo razgovarati sa svima. Ja sam kršćanin, katolik, ja sa svima mogu razgovarati, rekao je Škoro.

- Moj cilj su promjene u hrvatskoj državi i mi ćemo ih napraviti zajedno s narodom. Sam ne mogu ništa, poručio je.

Podsjeća da je prije četiri mjeseca u kampanji rekao da bi Hrvatska trebala poslati vojsku na granicu i da su ga potom nazivali ksenofobom, nacionalistom....

- Ovdje se radi o ljudima koji su već četiri godine u Turskoj i koji ih, kao što mi puštamo vodu, puštaju u Europu. Granica se definitivno mora štititi. Ja smatram da je Hrvatska već ograđena, samo s krive strane. Hrvatska bi trebala na granici sagraditi fortifikacijske utvrde da se zaštiti. Treba sa Slovencima i Mađarima dogovoriti da se da ograda pomakne. Treba postaviti prepreke, fortifikaciju, tako to zove vojska. Moramo se zaštititi tako. Vidi se koja je to količina, vrsta ljudi koja nadire prema zapadu, rekao je Škoro.

Što se Milanovića tiče, ponavlja nadu da će biti bolji predsjednik nego premijer, a tvrdi da nema govora o tvrdoj kohabitaciji.

- Nije to kohabitacija. Oni su stari pajdaši sa Zrinjevca. A svojim nedorečenim izjavama zadnjih dana pokazuju da bi velika koalicija mogla biti na pomolu.

Reporterki RTL-a Damiri Gregoret obećao je da će objaviti svoju imovinsku karticu kroz nekoliko dana ako je to toliko važno hrvatskoj javnosti.

Potvrdio je da je suvlasnik tvrtke koja u blizini zagrebačke bolnice Merkur naplaćuje parking 15 kuna po satu. Ne misli da je nemoralno što se često poziva na hrvatski narod, a naplaćuje mjesta za parkiranje pacijentima.

- To se zove tržište. Možemo govoriti o mnogo stvari koje se naplaćuju u Gradu Zagrebu. Mislim, to je posao kojim se bavim. Je li to moralno? Treba li Donald Trump sad besplatno davati sobe u svom hotelu?, upitao je Škoro na kraju razgovora za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:41