BIVŠI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT

ŠKORO OSNIVA STRANKU Zvat će se Domovinski pokret Miroslava Škore: 'Svatko tko želi trgovati mandatima ovdje nije dobrodošao'

 Davor Pongracic / CROPIX

Miroslav Škoro u subotu u Zagrebu osniva politički pokret na skupu zatvorenom za javnost u zagrebačkom hotelu Panorama. Ipak, dio događaja je prenošen uživo na njegovoj službenoj stranici na Facebooku, a za 14 sati najavljene su izjave za medije.

Kako se moglo čuti u prijenosu, nova stranka zvat će se Domovinski pokret Miroslava Škore.

Škoro je u uvodnom govoru ponovio većinu teza iz svoje kampanje za predsjedničke izbore: najavio je kako će pokret čvrsto zastupati suverenističku politiku te posebice inzistirati da 'zadržimo pravo odlučivati o tome tko smije ulaziti u Republiku Hrvatsku', prenosi tportal.

Kao temelj hrvatske državnosti pokret definira Domovinski rat, pa će inzistirati na isplati odštete državi i zatočenicima srpskih koncentracijskih logora. Još jedan važan politički cilj je osuda svih totalitarnih režima, 'a posebice komunističkog', istaknuo je Škoro.

Predsjednički kandidat koji je utrku završio treći, iza Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović, ponovio je kako su svi koji su ga podržali na predsjedničkim izborima dobrodošli i u ovu inicijativu, no jedini sigurni koalicijski partner Domovinskog pokreta je - hrvatski narod.

- Svatko tko želi trgovati mandatima ovdje nije dobrodošao, izjavio je.

Pokret, kako je ranije najavio Škoro, okupljat će sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj. Osnivačka skupština pala je na prijestupni datum, 29.veljače. Škoro kaže da i na taj način žele pokazati da su drugačiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:31