OSUDE SAMO FRCAJU

Škoro pojašnjavao izjavu o silovanim ženama: ‘Izvađena je iz konteksta, to nije u redu...‘

Pjevač i političar sablaznio je javnost izjavom kako bi se silovane žene o pobačaju morale dogovoriti sa svojom obitelji
Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro 
 Srđan Vrančić/Cropix

Miroslav Škoro komentirao je u četvrtak svoju jučerašnju izjavu da bi se žena, ako zatrudni nakon silovanja mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti. Izjava je izazvala brojne reakcije i osude.

- Ja sam čovjek koji je za život, smatram da život počinje začećem. Mislim da nije u redu izvrtati nečije izjave, vaditi ih iz konteksta, na nečijoj patnji graditi izbornu kampanju. Mislim da je normalno da se žrtva nasilja savjetuje s obitelji, nisam rekao da bi to trebalo biti zakonsko rješenje, kao čovjek smatram da je to prirodno. Ovo je situacija u kojoj mi se pokušava nešto imputirati - rekao je Škoro, javlja N1.

Podsjetimo, pjevač i političar te čelnik stranke Domovinski pokret jučer je sablaznio dio javnosti svojom izjavom o silovanim ženama, a mnogi su njegove riječi osudili kao posve neprihvatljive.Ministrica Blaženka Divjak tako je rekla kako se radi o "sadističkom ponižavanju žena"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:45