‘SUROVA STVARNOST‘

Škoro posjetio muškarca kojeg su premlatili zbog njegove pjesme: ‘Ovo je zastrašujući čin nasilja‘

Zbog teških ozljeda koje su mu nanijeli dečki iz Srijemskih Laza Ivan je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata

Miroslav Škoro i Ivan Andrijanić

 Facebook: Miroslav Škoro

Dan nakon što je Jutarnji list objavio priču o tome kako su dečki iz Srijemskih Laza brutalno pretukli Vinkovčanina Ivana Andrijanića (28) zbog toga što je zaželio poslušati jednu pjesmu Miroslava Škore, i sam pjevač posjetio je napadnutog mladića u njegovom domu.

Škoro je na svojoj Facebook stranici objavio slike s napadnutim Andrijanićem te izrazio zgražanje što se za sam događaj čulo tek desetak dana kasnije. Obećao je i da će o tome sutra govoriti u Saboru.

Konkretno, Škoro je u svojem statusu napisao sljedeće:

- SUROVA HRVATSKA STVARNOST!

Večeras sam u vinkovačkom Novom Selu posjetio Ivana Andrijanića i njegovu obitelj. Izrazio sam im svoju potporu i duboko ljudsko suosjećanje zbog nemilog događaja od prije desetak dana. Naime, Ivan je na jednoj privatnoj zabavi htio naručiti pjesmu "Mata", te je zbog toga gotovo do smrti pretučen.

U slobodnoj hrvatskoj državi, pretukla ga je skupina srpskih mladića iz Srijemskih Laza.

Žalosno je što je trebalo proći desetak dana dok se za ovaj zastrašujući čin nasilja nije čulo u hrvatskoj javnosti.

Sutra ću opširnije o svemu govoriti u Hrvatskom Saboru.

Podsjetimo, divljači napad dogodio se u noći sa subote na nedjelju 20. na 21. studenoga u završnici slavlja rođenja sina Andrijanićeva rođaka u lovačkom domu u Starim Jankovcima. Incident se dogodio oko 2 sata ujutro, ispričao je našem reporteru Andrijanić.

- Većina se već razišla i u sali nas je ostalo desetak. Ostao sam ja i suprug od moje sestrične te njih 7-8 dečki iz Srijemskih Laza, kada je netko upitao imam li neku glazbenu želju. Budući da se glazba puštala s YouTubea, rekao sam da može pustiti nešto od Škore, kazao je Ivan.

- Netko od njih je rekao, a da ne bi možda i Thompsona, na što sam ja, osjetivši da bi moglo biti problema, kazao da ne treba ništa, nego da i dalje možemo slušati cajke, kao što je bilo u većem dijelu noći. No, moja želja njima je očito bila povod da me napadnu i tada sam osjetio jak udarac u glavu koji me srušio na pod. Vidio sam dečka iz Srijemskih Laza koji me prvi udario, a onda i još dvojicu koji su me počeli cipelariti na podu. Nakon toga sam se pokušavao zaštititi od udaraca, a imam osjećaj da su me svi tukli, neki su mi doslovno skakali po glavi, sve dok se nije umiješao suprug od moje sestrične koji me zaštitio svojim tijelom, pri čemu je i sam dobio nekoliko udaraca - priča Ivan sedam dana nakon događaja u kojem je mogao izgubiti i život s obzirom na ozljede koje je zadobio.

Srećom, on i suprug njegove sestrične uspjeli su nekako pobjeći iz sale, a u tom trenutku je automobilom naišao brat od rođaka koji je slavio rođenje djeteta i odvezao ih u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. Tamo su Ivanu utvrđene teške tjelesne ozljede zbog kojih je prebačen u KBC Osijek, gdje je 24.11. podvrgnut operaciji koja je trajala gotovo tri sata. Iz bolnice je na kućnu njegu otpušten u petak 26.11.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:56