ŠEF DP-a

Škoro: ‘Prije četiri godine Tomašević je imao 4,5%, a pogledajte sada, uvjerljivi je favorit‘

Ne sjećam se kad je HDZ bio na vlasti u Zagrebu, osim što su statirali u kukuruzu zadnje četiri godine, rekao je
Miroslav Škoro
 Darko Tomas/Cropix

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba i predsjednik te stranke Miroslav Škoro za N1 je u subotu komentirao kako vidi svoje i stranačke šanse na lokalnim izborima u glavnom gradu.

Na pitanje je li 5000 potpisa neophodnih za kandidaturu puno, odgovorio je: - Nije to puno, može se to skupiti. Samo treba imati kandidata koji može to skupiti.

- Jesam li ja taj kandidat? O, jesam! Ja sam to dokazao već nekoliko puta, pa ću i ovaj put, rekao je.

Istraživanja koja provode N1 i MASMI Škori kao kandidatu u ovom trenutku u Zagrebu daju tek četvrto mjesto.

- Nije tek na četvrto mjesto. To je sasvim solidno s obzirom na to da sam se ja uključio, ja mislim, među zadnjima u utrku. Nisam bio niti među prvih šest ili sedam. Ide to svojom dinamikom, komentirao je Škoro.

Ne skriva kako ipak vjeruje da će ući u drugi krug.

- Možemo biti četvrti, treći, drugi. Ja mislim da ću ući u drugi krug, dodao je, a zatim odgovorio na tvrdnje iz HDZ-a da će mu ovo biti još jednom da je “gubitnik na izborima”:

- Ne sjećam se kad je HDZ bio na vlasti u Zagrebu, osim što su statirali u kukuruzu zadnje četiri godine. Oni su, u stvari, u Skupštini bili ljudi koji su podržavali sve ono što je njihovim trgovačkim koalicijskim odnosima pasalo. Ali nije njihov kandidat bio gradonačelnik Zagreba. Neće njihov kandidat biti gradonačelnik, to znamo svi i neće se u Zagrebu graditi tvornica cjepiva protiv karcinoma. Međutim, Zagreb će se obnoviti i ići novim smjerom upravljanja, rekao je.

Na primjeru Tomislava Tomaševića ilustrirao je kako se stvari u politici promjenjive.

- Argument da sam izgubio ovo ili ono je smiješan. Napravili smo političku stranku koja je vrlo zanimljiva, koja u svim jedinicama izlazi na izbore, ustvrdio je.

- Prije četiri godine kad se Tomašević kandidirao, imao je četiri i pol posto. Politika je takva. Sada je čovjek uvjerljivi favorit u ovim izborima. Život teče dalje, danas je ovako, sutra je onako, pustimo ljudima da odluče, rekao je i na kraju komentirao mogućnost da nakon izbora Domovinski pokret uđe u neku koaliciju u Zagrebu:

- Što se tiče koaliranja, moramo prvo ostvariti tih nekoliko mandata. Siguran sam da će tih mandata biti dovoljno da ćemo moći biti glasni u Gradskoj skupštini... Nećemo trgovati, nećemo ići pod svaku cijenu da bismo bili na vlasti, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 05:29