NASTAVAK SUKOBA

Škoro: Smijenio sam Peternela s mjesta mog predstojnika, a onda mi je ‘zaprijetio‘; Stigao mu i odgovor

Škoro tvrdi kako mu je Petrnel dao 24 sata da povuče svoju odluku ili će ‘krenuti u obračun s njim‘
Miroslav Škoro i Igor Peternel
 Srđan Vrančić/Cropix

Sukobi u Domovinskom pokretu, koji su krenuli prije nekoliko tjedana, ne jenjavaju.

Maloprije se na Facebooku opet oglasio Miroslav Škoro koji je napisao kako je s mjesta predstojnika u kabinetu Hrvatskog sabora smijenio Igora Peternela. Tvrdi i da mu je Peternel nakon toga 'prijetio' u telefonskom pozivu.

Škorinu objavu niže možete pročitati u cijelosti:

- Nakon blaćenja, laži, montiranja fotografija, mijenjanja brava i nečasnih sudova časti, danas sam smijenio g. Igora Peternela s mjesta mog predstojnika u kabinetu potpredsjednika Hrvatskog sabora. G. Peternel je nakon toga u telefonskom pozivu "zaprijetio" da mi daje 24 sata da povučem svoju odluku jer će on krenuti u obračun sa mnom. Samo da znate, ja svoju odluku neću povući.

Svi vidimo da to ide u krivom smjeru i da se valja boriti za očuvanje ideje. Peternela sam prigrlio kao prijatelja. Učio ga kako se treba prekrižiti, ali previše je previše. Dragi Igore, hvala ti na prekrasnim i iskrenim prijateljskim riječima koje si mi uputio danas u telefonskom razgovoru. Zauvijek ću pamtiti tvoju prijateljsku odanost i istančani osjećaj za odabir strane. Meni je Igore, sve ovo vrijedilo, a tebi? Pozivam te da ostanemo zajedno. Zajedništvo nema alternativu, napisao je Škoro.

Škori je ubrzo odgovorio i Petrnel koji je poručio da se neće s njim valjati po blatu, ali da smatra da su njegovi postupci ispod svake dostojne razine.

- Pravo je potpresjednika Sabora da smijeni onoga koga ima pravo smijeniti, ali sporan je način na koji je to napravio. Dok sam na godišnjem odmoru dobio sam mail od saborske službe da sam smijenjen i da se vraćam na matični fakultet. Uobičajena je praksa barem o tome obavjestiti dekana dva tjedna prije i pripremiti teren, normalno bi bilo da me smijenio kad sam se vratio s godišnjeg odmora i to mi rekao u lice. Ovako sam teniska loptica, a to je problem. Škoro očito svakodnevno želi biti u medijima, a osobno se ne kanim s njim valjati u blatu. Upravo sam u telefonskom razgovoru to i rekao, da bi i osobno mogao svašta pričat, ali neću - kazao je Peternel.

Na Škorinu tvrdnju da ga je učio kako se treba prekrižiti uzvraća da je važnije "kršćanski živjeti, nego se znati križati". Također kaže da mu je bio korektan i profesionalan suradnik.

- Škoro bi se sam trebao zapitati zašto baš nitko od suradnika nije stao uz njega, dodaje Peternel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:48