ČELNIK DP-a

Škoro spreman ići u utrku protiv Bandića, ali volio bi da ga podrži i Most: ‘Malo nas tjeraju pred zid...‘

Predsjednik Domovinskog pokreta kaže da je spreman ući u utrku za gradonačelnika Zagreba
Miroslav Škoro
 Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro večeras je gostujući u Dnevniku Nove TV rekao da je spreman ući u utrku za gradonačelnika Zagreba.

- Domovinski pokret će ponuditi najboljeg kandidata, ako sam to ja, spreman sam, kaže Škoro, ali dodaje da u stranci još nisu o tome razgovarali.

Čelnik Domovinskog pokreta kaže da su pokušali pregovarati s Mostom, kao i oko parlamentarnih izbora, ali nisu postigli dogovor "jer je s Mostove strane bilo malo isključivosti".

Mislite li da bi pristali da s vama razgovaraju oko Zagreba, pa da oni vama daju Zagreb, a vi njima nešto drugo, pitao ga je Mislav Bago.

- Politiku ne shvaćam kao trgovinu, nego umijeće mogućega. Moramo se sjesti i dogovoriti, odgovorio je Škoro te istaknuo da su danas konstiturali podružnicu Grada Zagreba nakon što su utemeljili 17 gradskih ogranaka.

Kazao je kako do izbora u svibnju ima još vremena. Most je u međuvremenu izašao sa svojim kandidatom, Zvonimirom Troskotom, što otežava moguće pregovore.

- Bit će teže nego da smo sjeli i dogovorili se, kaže Škoro, no poziva Most na razgovor.

Na pitanje koje su stranke srodne Domovinskom pokretu, Škoro kaže da im je plan do kraja tjedna složiti popis.

- Domovinski pokret je spreman izaći sam na izbore u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj, kaže Škoro te dodaje: - Most nas je doveo u situaciju da nas tjeraju uza zid, oni imaju svog kandidata. Osobno mislim da Most ima boljih kandidata koji se mogu usprotiviti Bandiću.

Škoro kaže i da Domovinski pokret ništa ne uvjetuje te bi podržali zajedničkog kandidata, ali problematično je što ih se dovodi pred svršen čin.

- Imamo problem da nas se dovodi pred svršeni čin, ali i dalje pružamo ruku prema Mostu i koalicijskim partnerima da srušimo duopol HDZ/SDP, kaže Škoro.

Škoro smatra i da sve skupa pokazuje što Most želi.

- Ako Bandić šalje signale da treba što više kandidata, onda je jasno da ta situacija njemu odgovara. Moramo imati 'spitzenkandidata' u bloku kako bismo konkurirali, smatra Škoro koji kaže da ne govori o sebi, ali sebe vidi kao "čovjeka koji je u Zagrebu dobio 100.000 glasova, 14,5 posto u Zagrebu na parlamentarnim izborima".

Čelnik Domovinskog pokreta kaže da zna kako parlamentarni i lokalni izbori nisu isto, ali "to su neki parametri od kojih moramo krenuti".

Škoro smatra da će epidemiološke mjere nakon 21. prosinca, kada ističu trenutne, biti samo strože.

- Brojke govore protiv nas, kaže.

Radimir Čačić je najavio mogućnost da se nakon blagdana zatvore trgovački centri.

- Mislim da će ova Vlada koja za sve krivi narod sigurno posegnuti i za tim mjerama jer to ne ide njima u korist, kaže Škoro koji se boji da Hrvatska ne može ekonomski izdržati takvo zatvaranje.

Koje mjere bi stavili na stol, pitao ga je Bago.

- Ne bih se petljao u rad stožera, trebalo bi politiku izvaditi iz puno toga u Hrvatskoj. Ako je netko premijer ili ministar, nije dobar epidemiolog, kaže Škoro koji smatra da je Vlada zakasnila s mjerama.

- Opet ćemo imati propusnice. Prošli put smo imali 2 milijuna propusnica, znači nije se dogodilo ništa, kaže Škoro u Dnevniku Nove TV te ističe da bi on poslušao struku jer struka nija zadovoljna.

Kaže da u stožeru ne mogu biti samo epidemiolozi.

- Postoje druge struke koje treba pitati - ekonomisti, psiholozi, socijolozi, psihijatri, filozofi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:58