ŠEF DOMOVINSKOG POKRETA

Škoro: ‘Svaku žrtvu ćemo jednako tretirati, dostojno je obilježiti i odati joj pijetet‘

Naglasio je i kako nikad neće podržati bilo koju inicijativu koja će dodatno dijeliti hrvatski narod i zbunjivati hrvatsku mladost
Miroslav Škoro
 Goran Mehkek/CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je ustvrdio da za obilježavanje žrtava te imenovanje ulica i trgova vrijede dvostruka pravila i da će, dođu li na vlast, svaku žrtvu jednako tretirati.

Rekao je kako je važno da se u budućnosti svaka žrtva dostojno obilježi, da se svakoj žrtvi oda pijetet i da se isprave nepravde koje su prema njima učinjene.

Konferenciju za novinare održao je u zagrebačkom parku koji je dobio ime po dr. Ivanu Šreteru, liječniku i humanistu kojeg su četnici 1991. odveli iz bolnice u Lipiku, mučili i ubili te se ni danas ne zna gdje su njegovi posmrtni ostaci.

"Odlučili smo progovoriti o pokojnom dr. Ivanu Šreteru, koji je zahvaljujući angažmanu naših vijećnika u gradskoj četvrti Maksimir 2019. dobio jednu lijepu zelenu površinu nasuprot bolnice Rebro", rekao je Škoro dodajući kako taj "veliki čovjek, liječnik, humanist i mučenik, koji je u Domovinskom ratu umro mučeničkom smrću i iza kojeg je nađena samo njegova liječnička kuta, zaslužuje puno više nego što je dobio na ovom mjestu u Zagrebu".

"Zaslužuje više, a protiv toga su oni koji bi nekim osvjedočenim europskim i svjetskim zločincima vraćali imena trgova i ulica u našem gradu. Upravo zato, ovdje smo da ukažemo na tu nepravdu i dvostruka mjerila te da jasno poručimo da je Domovinski rat ishodište Republike Hrvatske i da je to za nas polazna točka", dodao je.

Škoro je rekao da "nikad neće podržati bilo koju inicijativu koja će dodatno dijeliti hrvatski narod i zbunjivati hrvatsku mladost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:30