NEZADOVOLJAN JE

Škoro tvrdi da je Tomašević Zagrepčanima ukrao Adventa: ‘Njemu više znači Dan Republike...‘

‘Mnogi će reći da se bunim jer sam svojevremeno imao kućicu, ali...‘

Miroslav Škoro na Tomislavcu

 Facebook/miroslav Škoro

Nezavisni saborski zastupnik Miroslav Škoro obišao je zagrebački Advent, nakon čega je na Facebooku podijelio svoje nezadovoljstvo. Prozvao je gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog klizališta na Tomislavcu, na kojem su ove godine, umjesto klizališta - postavljene siluete klizača.

- Najprije su oduzeli roditeljima status odgojitelja, onda su najavili poskupljenje komunalnih usluga, a na kraju su građanima Zagreba ukrali Advent.

Vrhunac licemjerja Tomaševićeve nesposobne vlasti su ove siluete klizača na Trgu Kralja Tomislava gdje je zadnjih godina bilo klizalište. I tako sada, umjesto djece na Tomislavcu, imamo kartonske klizače.

Ali čemu čuđenje kad toj ekipi puno više znači bivši Dan Republike nego Advent. Tražili ste, gledajte..., napisao je na Facebooku.

'Tomašević obmanuo javnost'

Škoro je ranije održao i konfereciju za medije na kojoj se bavio istim temama. Ustvrdio je kako je Tomašević obmanuo javnost tijekom predizborne kampanje za gradonačelnika oko ukidanja mjere roditelj odgojitelj.

"Gomila je problema koje je stvorio i sada je bjelodano da je obmanuo javnost tijekom kampanje, pa ću evo i podsjetiti da je 22. svibnja - meni na tvrdnju da će ukinuti mjeru roditelj odgajatelj - odgovorio da obmanjujem javnost i lažem. Sada svi mogu vidjeti da sam govorio istinu i da sam znao što će napraviti jer je ideološki ostrašćen, ideološki vodi grad Zagreb u krivom smjeru i moje je na to da upozorim", izjavio je Škoro na konferenciji za novinare na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

Škoro se usprotivio i mogućnosti da građani koji pravilno ne odvajaju otpad plaćaju veću cijenu.

"Što se tiče odvajanja otpada, Tomašević je uzeo ozbiljnu količinu novaca, oko milijun i sto, dvjesto tisuća kuna, i to preko zelenog telefona, na koji se netko od njegovih ljudi javljao i govorio ljudima da u kantu s plavim poklopcem ide papir, sa zelenim poklopcem komunalni otpad, sa smeđim bio otpad itd. Naravno da sam za to da se otpad pravilno odvaja i da imamo zeleni Zagreb, ali nisam za to da se na tome zarađuje i da se građani dodatno financijski opterećuju. Nažalost, zeleni Zagreb nikad nije bio prljaviji", ocijenio je.

Škoro: Koncept Adventa je promašen

Škoro je komentirao i ovogodišnji zagrebački Advent te ustvrdio kako je Tomašević "poput Grinča ukrao Advent Zagrepčanima".

"Mnogi će vući paralelu da se bunim jer sam svojevremeno imao kućicu, što je moj najveći krimen u životu, ali ja sam kućicu imao na nekakvom natječaju koji je bio loš, koji sam ja prozvao i koji je trebalo promijeniti. Trebalo je promijeniti način na koji Grad Zagreb od toga ima koristi", rekao je Škoro.

Tomašević se, kaže Škoro, hvali da je napravio sustav u kojem će 90-ak kućica prihodovati 3,3 milijuna kuna za razliku od 900 tisuća kuna koje je uprihodovao 2019. "Čista matematika i logika govore da je mogao uprihodovati 9 ili gotovo 10 milijuna kuna da je zadržao broj kućica koje sada evidentno Zagrebu i Zagrepčanima nedostaju. Mislim da je jako pogriješio - i koncepcijski i matematički".

"Pogriješio je i stavljanjem Potemkinovih kulisa. Zagrebački advent je nešto što je trebalo napraviti potpuno drugačije, zbog toga što Zagrepčani zaslužuju advent na koji su navikli, onaj koji je bio nagrađivan", rekao je i dodao da je Zagreb to zaslužio kao glavni grad naglasivši da su Hrvati dio kršćanske tradicije i da Božić predstavlja rođenje Isusa Krista, a da je Advent vrijeme iščekivanja Isusova rođenja.

"Sve ovo što nas okružuje, ako malo bolje pogledate, svojim konturama, vizurama i oblicima, je dijametralno suprotno od onoga što bi trebalo biti Božić u Zagrebu", smatra Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2022 08:19