ŠEF DP-a

Škoro tvrdi: ‘Netko je birao tajming uhićenja! Iza svega stoji duboka država‘

Rekao je i kako on jedini dvije godine upozorava da je proces naplate i dodjele kućica na adventu, ‘u najmanju ruku upitan‘
Miroslav Škoro
 Dragan Matić/Cropix

U vezi današnjih uhićenja u Zagrebu, javnosti se obratio i Miroslav Škoro, koji je i sâm bio među zakupcima adventskih kućica, piše N1.

“Sa zakašnjenjem od godinu i pol dana nadležne službe su odlučile provjeriti je li sve bilo u skladu sa zakonom. Nadam se da su današnja uhićenja s razlogom da se utvrdi što se događalo na Adventu. Nemam podataka što se događalo na HRT-u, no to je zasigurno institucija u kojoj treba prozračiti situaciju”, rekao je.

“Prije svega mislim da je model dodjeljivanja kućica bio netransparentan, odnosno postojalo je pravo gradonačelnika da on odlučuje o svemu. To je s druge strane sve bilo vrlo skupo, jedne godine smo kućicu platiti 90.000 kn plus PDV, a druge godine 100.000 kuna plus PDV i mislim da je tako bilo za sve i to je bilo neprimjereno skupo.

Moralo se puno improvizirati, nema kvalitetne infrastrukture, uvjetovali su da morate raditi s određenim dobavljačima. Nije isto kada netko želi promovirati neki određeni proizvod, netko želi imati ličku, netko slavonsku, netko istarsku kućicu, a onda imaju svi isto.

Ja sam se obratio baš Mohenskom, ne osobno, nego smo kao tvrtka morali poslali zahtjeve njemu, on bi poslao ugovor i morali smo unaprijed uplatiti novac”.

'Netko je birao tajming uhićenja'

Rekao je i kako je on već upozoravao na posao s kućicama u Zagrebu:

“Ne može grad Split od 10 puta manje kućica uprihodovati više od Zagreba koji ima 10 puta veći promet. Ovo je još jedno uhićenje koje nikog nije iznenadilo samo je indikativno da je baš danas kada je u Saboru glasanje o Zakonu o civilnim žrtvama. Pitanje je što će se uspjeti probiti u medije. Imamo uhićenja, imamo presudu u Haagu i taj vrlo bitan zakon. Ishod ovih uhićenja bit će kao i svih drugih – ništa, nadajmo se da će presuda u Haagu biti pravična, ali bitno je da će ovaj zakon proći ispod radara, a šteta će biti velika i nitko od vas medija to neće pokušati spriječiti.

Netko je birao tajming uhićenja. Netko, mi to zovemo duboka država. Kako mislite tko? Tko imenuje u DORH-u glavnog državnog odvjetnika. Ne znam koji dio procedure nije jasan. Jeste to vi napravili? Niste. Jesam ja? Nisam. Zna se tko imenuje čelnu osobu DORH-a, zna se kako DORH funkcionira i naravno da je najvažnija stvar sada napraviti konferenciju i uzeti izjavu od mene o jednom tempiranom uhićenju jer sam ja imao kućice dvije godine. Ja sam malo prisiljen, vi to smontirajte kako mislite da treba. Ja i dalje smatram da je zakon loš, i dalje smatram da su uhićenja tempirana i da se ništa neće dogoditi”, kaže Škoro.

Rekao je i kako on jedini dvije godine upozorava da je proces naplate i dodjele kućica na adventu, “u najmanju ruku upitan”. Kasnije se ispravio i rekao kako su to on i Anka Mrak Taritaš, koja je 2019. godine podnijela i kaznenu prijavu.

Govorio je i o uhićenju ravnatelja HRT-a:

“Mislim da je sustav HRT-a sukladno Zakonu o HRT-u postavljen tako da se neće primijetiti izostanak ravnatelja, osim ako baš njegov potpis nije potreban za nešto. Mislim da je to regulirano internim pravilima. HRT je bitna za funkcioniranje javnog sesrvisa, nažalost funkcionira kako funkcionira. Drago mi je da službe rade svoj posao, ali skeptičan sam”.

U nastavku se ponovno osvrnuo na Zakon o civilnim žrtvama:

“Ono što sigurno znamo, znamo da će se izlgasati zakon kojim će se omogućiti izjednačavanje žrtve i agresora, a ovo se drugo je igrokaz u kojem smo mi svi navikli biti statisti i ne bih se čudio da u roku 24 sata, dva dana ja budem za sve kriv.

Danas je sve o tome što je imao za reći rekao Stipe Mlinarić Ćipe, ako imate bilo kakvih pitanja obratite se njemu. Nismo mi svi stručnjaci za sve, kod nas u Domovinskom pokretu Stipe je taj koji vodi taj dio i ja mu maskimalno vjerujem i siguran sam da ako on kaže da nešto tu nije u redu, nije u redu”, zaključio je Škoro za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:10