kandidat za gradonačelnika

Škoro zbrku s maskama u Zagrebu nazvao igrokazom: Slučajno ili ne, događa se baš na dan kad objavljujem program...

Predsjednik Domovinskog pokreta reagirao je na događanja u Zagrebu gdje cijeli dan traje polemika o nošenju maski na otvorenom
Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro uključio se u polemiku oko nošenja maski na otvorenom koja traje cijeli dan. Prvo je stožer Grada Zagreba predložio da se maske nose na otvorenom bez iznimki, ali ni u Nacionalnom stožeru nisu bili skloni to prihvatiti.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, Zvonimir Šostar zatim je rekao kako će prijedlog revidirati i kako će se odluka odnositi samo za grupe od tri ili više osoba, a ne za sve koji izađu iz kuće.

Kasnije se medijima obratila i vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja je na konferenciji rekla kako je preuzela upravljanje Stožerom civilne zaštite Grada Zagreba, i da je protiv obaveznog nošenja maski na otvorenom, te da je odluku gradskog Stožera zbog toga opozvala.

U statusu koji je objavio na Facebooku, Škoro sada piše kako su današnji događaji u Zagrebu pokazali da stožeri, ni Nacionalni, a ni lokalni, nisu apolitični niti neovisni. Doduše, ovdje valja napomenuti da je premijer Andrej Plenković u više navrata otvoreno govorio da je nacionalni stožer Vladino, a samim time i političko tijelo.

Status koji je nazvao 'Maske na otvorenom - mozak za zatvorenom', prenosimo u cijelosti:

- Od početka pandemije koronavirusa uvjeravaju nas kako Nacionalni stožer civilne zaštite nije političko tijelo, već kako su to stručnjaci kojima je važna dobrobit građana. To se onda, vjerojatno, odnosi i na svaki drugi stožer civilne zaštite, bio on županijski, gradski ili kakav god već.

Današnji igrokaz u Zagrebu koji se, slučajno ili ne, dogodio na dan objave programa Domovinskog pokreta, demantira apolitičnost zagrebačkog stožera civilne zaštite. Naime, najprije rečeni stožer najavljuje nebuloznu mjeru obveznog nošenja maski na otvorenom, v.d. gradonačelnica Pavičić Vukičević navodno nema pojma o tome. Gospođa i inače nema pojma što se događalo sve ove godine dok je službovala kao zamjenica gradonačelnika.

Spektakularno, nakon samo nekoliko sati, na izvanrednoj konferenciji za medije, v.d. gradonačelnica suspendira mjeru obveznog nošenja i preuzima kontrolu nad stožerom. Znači li to, ipak, da stožeri nisu neovisna, nego uistinu politička tijela kojima se manipulira zbunjenim građanima?

Ako je to zaista tako, neka v.d. gradonačelnice smijeni odgovornu osobu. A ako nije, neka ne izvodi igrokaz sa živcima iscrpljenih građana! Mjere na otvorenom - mozak na zatvorenom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:39