POBJEGAO U ŠUMU

Slatinska klaonica se oglasila o incidentu: Bik je i dalje u bijegu, važno je da se hitno pronađe

U Mesopreradi podsjećaju da je prijevoz stoke bio u skladu sa svim regulativama, no da su životinje nepredvidiva bića
Bik trči Slatinom
 Icv.hr

Potraga za bikom iz klaonice koji je jučer pri regularnom izlasku iz kamiona u Slatini probio sigurnosnu žicu i pobjegao, i dalje je u tijeku, izvijestio je direktor Mesoprerade Slavko Mađarić.

U priopćenju iz klaonice navodi se da srećom nitko od slučajnih prolaznika niti zaposlenika tvrtke Mesoprerada nije ozlijeđen. Bik je, nakon što je protrčao centrom grada, pobjegao u smjeru šume, te trenutno ne predstavlja prijetnju za stanovnike Slatine, navode u priopćenju za medije.

Podsjetimo, u videu koji je Informativnom centru Virovitica, poslala njihova čitateljica, bik trči Trgom sv. Josipa uz Park 136. slatinske brigade i gotovo se zabija u pješaka, koji ga je srećom izbjegao.

Podsjećaju da je prijevoz stoke bio u skladu sa svim regulativama, no da su životinje nepredvidiva bića i da je najvažnije da nitko od ljudi nije ozlijeđen.

Ističu da je bik prilikom bijega zadobio lakše ozljede te da je bitno da ga što prije bude pronađen kako bi se, u suradnji s veterinarskom stanicom, sanirala ozljedu i započeo oporavak.

Tvrtka Mesoprerada zahvaljuje svima koji pomažu u potrazi, posebno policiji, ali i svim stanovnicima te se ovim putem ispričavaju svima koje je bik prestrašio i koji su doživjeli neugodnost.

- Molimo sugrađane ako imaju informacije o nesretnom biku da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava, poručio je šef Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić.

S ciljem povećanja sigurnosti, Mesoprerada je odlučila postaviti dodatna žičana ojačanja kako se ne bi ponovio ovakav scenarij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:11