SLAVNI RUKOMETAŠ

Slavko Goluža: ‘Od jutra sam u kontaktu s rodbinom u Stocu, ovakav se potres ne pamti‘

Jako je nezgodna situacija, ja sam tamo rođen, kaže bivši rukometaš i izbornik hrvatske reprezentacije

Slavko Goluža

 Franko Colori/Cropix

- Oni su navikli na jedan miran život dolje, ovo ih je jako uznemirilo - rekao nam je u telefonskom razgovoru Slavko Goluža, bivši rukometaš i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, inače rođen u Stocu, mjestu koje je jučer oko 23 sata pogodio potres jačine 6,1 po Richteru, usmrtivši 27-godišnju djevojku.

Goluža je s rodbinom u Stocu od jutra u kontaktu.

- Kažu mi da ne pamte takav potres, a to su sada stari ljudi. Srećom, dobro su i nemaju većih oštećenja na kućama. Jako je nezgodna situacija, ja sam tamo rođen, to je moj kraj, uz njih sam i dajem im svu podršku - govori Goluža koji je rođen u mjestu Pješivac-Kula nekoliko kilometara udaljenom od Stoca gdje još i danas živi obitelj njegovih roditelja. U selu danas živi 700 ljudi, a potresi su na tom dijelu istočne Hercegovine, kako kažu, dosta česti. Posljednji takve snage dogodio se prije nepunih stotinu godina, točnije 1927.

Potres se osjetio i u dijelovima Hrvatske, Dubrovniku i Metkoviću.

Goluža kaže da su mu majka, sestra i sin trenutno u Metkoviću, 30-ak kilometara od Stoca, gdje je on sam odrastao i napravio prve rukometne korake igrajući za RK Mehanika Metković, a da se potres i tamo jako osjetio.

- Kaže mi sin, koji je u Zagrebu bio kada su oba potresa tresla, da je ovaj u Stocu bio puno gori i da je duže trajao - priča.

Nakon potresa na području Grada Metkovića zabilježeno je pet vatrogasnih intervencija koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 01:00