NARUŠEN ODNOS PREMIJERA I MINISTRA FINANCIJA

Slavko Linić neće biti među govornicima na SDP-ovoj konvenciji

Dva su objašnjenja: da je Linić skinut s liste zbog sukoba sa šefom, ali i da nije ni trebao govoriti jer nije potpredsjednik

Na izvještajnoj konvenciji SDP-a - koja će se pod motom “red, rad i rast” održati u subotu, 22. veljače - govorit će premijer i predsjednik stranke Zoran Milanović, te dvoje potpredsjednika Vlade, Branko Grčić i Milanka Opačić.

Prema našim informacijama, bilo je planirano da na konvenciji govori i ministar financija Slavko Linić, koji je zadužen upravo za uvođenje reda u državne financije.

Ministar Linić definitivno neće govoriti na SDP-ovom skupu, ali različita su objašnjenja zašto neće.

Izbjegli nezadovoljstvo

Prema jednom tumačenju, Linić je skinut s popisa govornika zbog nesporazuma i sukoba s premijerom Milanovićem vezanih uz aferu Šegon.

Taj slučaj ozbiljno je narušio njihov odnos i povećao međusobno nepovjerenje. Drugo je tumačenje kako ministar financija neće govoriti na konvenciji zbog toga jer je odlučeno da, uz premijera, govore samo potpredsjednici Vlade, a ne i ministri. Na taj se način, kako smo čuli, željelo izbjeći moguće nezadovoljstvo pojedinih ministara činjenicom da jedan govori, a drugi ne govore o svojim rezultatima.

Mimica u Zagrebu

Moguće je da će na SDP-ovoj konvenciji u subotu govoriti i hrvatski član u Europskoj komisiji, povjerenik Neven Mimica. Članovi EK imaju pravo na političko i stranačko djelovanje, kažu nam u SDP-u.

SDP-ov skup će pozdraviti i šefovi svih koalicijskih stranaka, dakle predsjednica HNS-a Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i novi predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:35