BIVŠI MINISTAR U SABORU

SLAVKO LINIĆ O RATU S MILANOVIĆEM 'Svašta mogu razumjeti, ali ovo silovanje, teško'

 Tomislav Krišto/CROPIX

ZAGREB - Bivši ministar financija, sada saborski zastupnik Slavko Linić (SDP), nije danas htio ništa pobliže govoriti o medijski najavljenom konačnom obračunu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

"Svašta mogu razumjeti, ali ovakvo silovanje, teško", uzvratio je Linić novinarima koji su ga u Saboru zasuli pitanjima na tu temu.

"Rekao sam da neću govoriti i što hoćete sad", rekao je Linić. Upitan kad će progovoriti, kratko je uzvratio: "Kad sazovem presicu".

Vrlo suzdržana bila je i Dragica Zgrebec.

"To je hipotetsko pitanje na koje ne želim odgovarati,", rekla je novinarima koji su je pitali misli li da će Linić, ako će kritizirati Milanovića, biti izbačen iz SDP-a.

EKSKLUZIVNO: DRAMATIČNI SASTANAK Otkrivamo što je sve Linić rekao protiv Milanovića

Zgrebec nije željela nagađati što bi Linić mogao reći na najavljenoj konferenciji. "To pitajte Linića, ne znam što će reći", poručila je.

Potvrdila je da će stranka analizirati rezultate izbora za Europski parlament. "Na razini SDP-a još to nismo učinili, ali analizirat ćemo ih na Glavnom odboru, a sazvat će se uskoro", kazala je Zgrebec.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas da je i on u medijima pročitao najavu bivšeg ministra financija Slavka Linića da će se na press konferenciji obračunati sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem te da na sastancima u SDP-u nisu razgovarali o tome.

- Ako je točno što se prenosi u medijima, žao mi je kao članu SPD-a da se koristi vrlo niska razina komunikacije i iznose neke stvari koje nisu primjerene ni za sastanke županijskih odbora, a pogotovo ne za medije i u komunikaciji između dvoje stranačkih kolega, kazao je Maras odgovarajući na pitanja novinara prije predstavljanja projekta mreže studentskih inkubatora.

Maras ističe da on i njegove kolege u SDP-u vode računa da su ih građani ove zemlje i članovi SDP-a kroz mandate izabrali da zemlju izvedu iz krize, a ne da se bave interno SDP-om i stranačkim stvarima.

Stvari oko SDP-a, ponovio je, rješavaju se na stranačkim sastancima, a ne na pressicama, putem javnih objava i intervjua.

Vjeruje i da članovi SDP-a ni građani neće honorirati to da se putem medija slabi Vlada i SDP i pomaže HDZ-u i Tomislavu Karamarku da se vrati na vlast.

Kako ekskluzivno saznaje Jutarnji, smijenjeni ministar je žestoko napao Zorana Milanovića opisavši ga, među ostalim, kao "ne pretjerano sposoban" te da se nije snalazio u važnim situacijama kada su članovi Vlade sastavljali državni proračun.

Glavni odbor SDP-a 7. lipnja

Sjednica Glavnog odbora SDP-a bit će održana 7. lipnja. potvrdio je danas njegov predsjednik i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Upitan koje će teme biti odgovorio je: "Uobičajene političke teme, stranački putevi, putevi nebeski".

Na pitanje što očekuje kratko je poručio: "Rad".

Potvrdio je i da se čuje sa bivšim ministrom financija Slavkom Linićem, te dalje nije odgovarao na pitanja vezana uz Linićev odnos s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 04:13