ZRAČNI MOST

Slavonija povezana sa svijetom: Ponovno je uspostavljena avionska linija, u Osijek sletio prvi avion iz Londona

‘Sretni smo da nam je sletio prvi zrakoplov iz Londona i nadamo se da će ova linija dugo funkcionirati‘


 

 Vlado Kos/Cropix

Prvih 318 putnika u petak je iskoristilo priliku da Ryanairovim avionom iz Londona dođu u Osijek, odnosno iz Osijeka otputuju za britansku metropolu, čime je irska low cost kompanija nakon šest godina stanke ponovno uspostavila zračni most na relaciji Osijek – London.

- Sretni smo da nam je sletio prvi zrakoplov iz Londona i nadamo se da će ova linija dugo funkcionirati, da će turisti dolaziti u našu lijepu Slavoniju, kao i da ćemo dogodine naše sugrađane obradovati s još ponekom destinacijom – rekao je Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek, koji je otkrio i kako je s prvim letom iz Londona u Osijek stiglo 185 putnika u avionu kapaciteta 196 sjedala, dok je za London trebalo otputovati njih 133.

Uspostava linije s Londonom obradovala je i župana osječko-baranjskog Ivana Anušića te gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, osobito jer i Županija i Grad svojim novčanim sredstvima, uz većinskog vlasnika Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, financiraju rad Zračne luke Osijek.

- U skladu s vlasničkim omjerima, Županija i Grad subvencioniraju i ovaj let između Osijeka i Londona, koji će putnicima na raspolaganju biti dva puta tjedno. Drago mi je da smo uveli još jednu liniju koja povezuje Osijek i zapadnu Europu – rekao je Anušić, na što se posebno osvrnuo i Radić.

- Do prije dvije godine nismo imali nijedan međunarodni let, a sada imamo München i London te PSO letove prema hrvatskim destinacijama. Očekujemo dolazak britanskih turista u naš grad i županiju za još bolje turističke rezultate – kazao je Radić. Zadovoljan je bio i Simon Thomas, britanski veleposlanik u RH, koji je također bio na dočeku, odnosno ispraćaju prvog leta.

- Već imamo odlične prijateljske odnose između Slavonije i Velike Britanije, a od danas nas povezuje još jedna stvar. Veliko je zadovoljstvo vidjeti da je Ryanair danas doletio iz Londona i nadam se da će ovo pojačati turističke aktivnosti u oba smjera, da će lokalno stanovništvo odlaziti u London i da će Britanci dolaziti uživati u poznatom slavonskom gostoprimstvu, te naravno promovirati poslovne odnose između dviju država – istaknuo je Thomas, dok je Alicja Golebiowska u ime Ryanaira dodala kako su sretni što su se vratili u Osijek uz nadu "da je ovaj inauguracijski let samo prvi od brojnih koji dolaze, nadamo se još boljoj povezanosti s Osijekom i cijelom regijom."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:45