ZA 14 DANA

Slavonski Brod: Nezavisni Mirko Duspara u drugi krug ide s HDZ-ovim Draganom Jelićem

Prema prvim neslužbenim podacima, Duspara je osvojio 42,18 posto, a Jelić 33,07 posto glasova
Mirko Duspara
 Goran Mehkek/CROPIX

Odluku hoće li Mirko Duspara ostati gradonačelnik Slavonskog Broda ili će ga nakon 16 godina zamijeniti Dragan Jelić (HDZ) Brođani će prema prvim neslužbenim podacima donijeti u drugom krugu lokalnih izbora za 14 dana.

Mirko Duspara osvojio je 42,18 posto glasova, a Dragan Jelić 33,07 posto glasova.

"Ovo je već viđena situacija, u zadnja dva izbora. Desetak posto razlike je dovoljno da se prednost i održi. Imamo 15 dana da posložimo i popravimo stvari gdje mislimo da se može popraviti", rekao je Duspara, komentirajući prve neslužbene podatke.

Uz primjedbu da bi volio da je na izbore izašao veći broj građana, izborne rezultate komentirao je i Dragan Jelić (HDZ).

"Uvjeren sam da će građani u drugom krugu prepoznati moj program koji sam razradio do detalja. Program je realan, provediv, Slavonski Brod vodi u višu brzinu i prema boljem sutra. Uvjeren sam da će mi podršku dati i ostali kandidati koji nisu prošli u prvom krugu. Uvjeren sam da ćemo nakon drugog kruga imati novo vodstvo Slavonskog Broda", rekao je Jelić.

U izborima za slavonskobrodsko gradsko vijeće prema prvim neslužbenim rezultatima Dusparina nezavisna lista osvojila je devet mjesta, HDZ osam, Nezavisna lista Slavice Lemaić dva mjesta te Domovinski pokret i SDP po jedno mjesto.

Na upit novinara o potencijalnom koaliranju u gradskom vijeću obje vodeće liste čekaju krajnji izračun vijećničkih mandata i izražavaju spremnost za koaliranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:15