OSTOJIĆ: POLAKO, DOĆI ĆE REZULTATI

'SLIKAR' SVASTIKE JOŠ NIJE U RUKAMA POLICIJE 'Snimke s 84 kamere pregledavaju se u tri smjene'

Split, 120615.Gradski stadion Poljud.Kvalifikacijska utakmica 6. kola skupine H za EP 2016. godine izmedju Hrvatske i Italije.Na poljudskom travnjaku netko je preko noci iscrtao kukasti kriz.Na fotografiji: pregledavanje i uzimanje uzorka trave navodnog kukastog kriza (svastike) koji je zapazen ispred klupe Hrvatskih igraca.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak da će policija o istrazi u vezi kukastog križa na Poljudu izvijestiti onoga trenutka kad bude imala rezultate.

Organizatoru utakmice, Hrvatskom nogometnom savezu, trebalo je tri dana da pregleda vlastite kamere, a policiji se predbacuje da joj istraga traje predugo. Policija to neće nikad napraviti bez dokaza i bez točnih stvari, pa je treba pustiti da odradi svoj posao, rekao je Ostojić novinarima na zagrebačkom Preradovićevom trgu, gdje je nazočio prigodnom programu u povodu Svjetskog dana izbjeglica.

Snimke s 84 kamere s poljudskog stadiona pregledavaju se u tri smjene, a policija će o tome izvijestiti kada bude imala rezultate, poručio je Ostojić. Na dodatno pitanje kakva su njegova saznanja odgovorio je da će kao ministar "po pet-tisućiti put ponoviti da se ne bavi kriminalističkim istraživanjima".

"Nisam ja pronašao krivca, pronašla ga je policija", odgovorio je na novinarsko pitanje o tome da je prije dva dana ipak rekao kako je HNS kao organizator utakmice kriv jer nije na vrijeme uočio iscrtanu svastiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:48