MEĐU NAJČITANIJIMA

SLOBODNA DALMACIJA RUŠI REKORDE Portal splitskog dnevnika u srpnju posjetilo više od milijun korisnika

Portal Slobodne Dalmacije, omiljeno štivo na obali, ali i u kontinentalnim dijelovima Lijepe naše, uspio je nadmašiti ono o čemu i hrvatski turizam mašta ove godine.

Naime, Slobodna je oborila vlastiti rekord s više od milijun jedinstvenih korisnika u mjesecu srpnju!

Rezultat je to koji nije došao preko noći, već je ostvaren zahvaljujući odličnoj koordinaciji i timskom radu svih zaposlenika te dugogodišnjem iskustvu. Iako su vreli ljetni dani najčešće noćna mora za uredništvo i novinare, u Slobodnoj Dalmaciji priča je potpuno suprotna.

Rast od 27 posto

Posjećenost obara sve rekorde, pa je tako srpanj, prema DotMetrics mjerenju, donio više od 1,000.018 jedinstvenih korisnika koji su svoje vijesti pronašli upravo na portalu slobodnadalmacija.hr. Radi se o nevjerojatnom uspjehu s čak 27 posto više jedinstvenih korisnika u usporedbi s prošlogodišnjim mjerenjem.

A kako ističe glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor, originalni cilj redakcije je bio da se “magični milijun” dosegne do kraja godine. “Kada smo kao jedan od glavnih ciljeva za 2019. godinu postavili rast portala do milijun mjesečnih korisnika, mnogi su me upozoravali da je riječ o pretjerano ambicioznom zadatku koji nije moguće ostvariti u tako kratkom roku.

Cilj je bio da do milijuna stignemo do kraja prosinca, a, evo, trebalo nam je nešto manje od sedam mjeseci. Rast digitala jedan je od naših najvažnijih strateških projekata, put do milijuna nije bio jednostavan, ali je bio itekako potreban. Kad u sedam mjeseci ostvarite ono što je teško ostvarivo u dvanaest, mislim da to dovoljno govori ne samo o kvaliteti sadržaja Slobodne Dalmacije, već i o talentu ljudi koji ga stvaraju na svim našim platformama”, kaže Kapor.

Prema spomenutoj DotMetricsovoj ljestvici osim rekordnog broja jedinstvenih korisnika, portal je ostvario i pozamašne brojke od 49,375.641 otvorenih stranica i 18,788.361 zabilježenih posjeta koje čvrsto drže visoku 4. poziciju među prvih deset top portala u Hrvatskoj.

Iznimka na sceni

Kvalitetu sadržaja objavljenog na Slobodnoj potvrđuje i prosječno vrijeme zadržavanja čitatelja u trajanju od čak 3 minute i 20 sekundi. Riječ je o periodu koji je apsolutni rekorder u vremenu koje čitatelji provode na news, ali i svim ostalim portalima. Čovjek koji operativno stoji iza ovog uspjeha, urednik portala Slobodne Dalmacije Marin Katušić ističe kako su brojke o online čitanosti Slobodne Dalmacije još impresivniji uzme li se u obzir jedinstveni karakter koji taj medij ima.

“S milijun korisnika došli smo do samog vrha liste najčitanijih portala u Hrvatskoj. A posebno je zanimljiva i važna činjenica da je Slobodna jedini medij s nacionalnim dosegom koji nema sjedište u Zagrebu. U vremenima kad je ono što se naziva lokalnim novinarstvom u velikoj krizi, kad se gotovo na dnevnoj razini gase ili značajno smanjuju lokalne redakcije, lijepo je biti iznimka na globalnoj sceni.

Slobodna je bila i ostat će glas Dalmacije u Hrvatskoj, istovremeno lokalna, regionalna i nacionalna. Po tome jedinstvena i izrazito važna za hrvatski medijski prostor. Za kraj, svim čitateljima koji su nam pomogli na putu do milijuna želio bih iskreno zahvaliti i poručiti da nas čitaju i dalje, svim kolegama da uživaju u uspjehu, a glavnom uredniku koji vjerojatno razmišlja o drugom milijunu - da sam isključio mobitel”, uz smijeh govori Katušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:42