SJEDNICA VLADE

Slobodnim umjetnicima ukida se oslobođenje od plaćanja PDV-a!

Zagreb, 150413.Sjediste SDP-a, Iblerov trg.Konferencija za novinare predsjednika SDP-a Zorana Milanovica nakon proglasenja privremenih rezultata izbora za Europski parlament.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je konačni prijedlog zakona o PDV-u kojim se, uz ostalo, propisuje ukidanje oslobođenja od plaćanja PDV-a za slobodne umjetnike te pri uvozu osobnih automobila i opreme za obavljanja gospodarske djelatnosti za hrvatske branitelje.

Od 1. siječnja 2015. građevinsko zemljište, prema odredbama zakona, postaje predmet oporezivanja PDV-om kada ga isporučuje porezni obveznik.

Primjenom zakona, procjenjuje Vlada, smanjili bi se prihodi državnog proračuna za otprilike 505 milijuna kuna za šest mjeseci ove godine, dok se u idućim godinama očekuje smanjenje prihoda proračuna za otprilike 1 milijardu i 10 milijuna kuna godišnje.

Pred ministrima će biti i prijedlog zakona o tržištu toplinske energije kojim se uvodi obveza ugradnje mjerila toplinske energije, a krajnji rok za ugradnju je 31. prosinca 2016.

Na dnevnom redu je i prijedlog zakona o obrtu kojim se uređuju sadržaji, način i uvjeti za obavljanje obrta, vrste obrta te prava i obveze obrtnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:02