NEGATIVNE VIJESTI

SLOM AGROKOROVOG KREDITNOG REJTINGA: STANDARD & POOR'S SNIZIO GA ZBOG STANDSTILL ARANŽMANA 'Izgledi su nepovoljni, moguće dodatno spuštanje ocjene'

 Goran Mehkek / CROPIX, Boris Kovačev / CROPIX

Bonitetna agencija Standard & Poor's snizila je kreditni rejting Agrokora na CC/C s B-/B, s negativnim izgledima, javlja SeeNews.

U priopćenju, agencija je objasnila kako je odlučila sniziti rejting nakon vijesti da su Agrokor i njegovi vjerovnici postigli Standstill dogovor.

- Agrokor će vjerojatno proći kroz restrukturiranje kredita pod nepovoljnim uvjetima, što je usporedivo s bankrotom prema našoj metodologiji, objašnjavaju.

- Vjerujemo da će Standstill sporazum predstavljati smanjenje ekonomske vrijednosti u odnosu na originalne uvjete Agrokorovih kredita, te će se po našoj metodologiji smatrati nepovoljnim.

S&P smatra da su Agrokorovi izgledi nepovoljni, te je najavio da će rejting dodatno spustiti na SD (selektivni bankrot) ako dođe do Standstill sporazuma pod nepovoljnim uvjetima.

Podsjetimo, prošle je srijede kreditni rejting Agrokoru spustila i bonitetna agencija Moody's, koja je tvrtki dala rejting Caa1, također uz negativne izglede.

- Smanjenje rejtinga reflektira naš stav da se kompanija više ne može nositi s velikim obvezama prema dobavljačima, koje bi mogle umanjiti likvidnost koncerna, izjavio je tada Moody'sov analitičar Vincent Gusdorf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:33