GORAN JABLANOV

SLOVENAC PREŽIVIO NEMOGUĆE: ORKANSKO JUGO GA OD UMAGA ODNIJELO SVE DO ITALIJE Nevjerojatan kraj velike potrage za surferom koji je nestao usred nevere

 
Goran Jablan (desno)
 CROPIX/Nestali.hr

Od ponedjeljka poslijepodne trajala je dramatična potraga za nestalim slovenskim surferom Goranom Jablanovom (47), inače profesorom tjelesnog odgoja, koji je nestao kod savudrijskog svjetionika, no potrazi je 25 sati kasnije stigao kraj.

Iz PU istarske potvrdili su Jutarnjem da su im slovenske kolege iz Kopra kazali da su dobili obavijest iz Lučke kapetanije Trst da je Goran Jablanov pronađen živ u Italiji!

Našli su ga u moru, a zbog pothlađenosti, izgladnjelosti i dehidracije nakon izvlačenja na suho prebačen je u bolnicu u Trstu. Hina javlja da se Jablanov u utorak predvečer navodno javio supruzi iz mjesta Sistiana pored Trsta poručivši da je dobro, ali iscrpljen.

Kako je slovenski surfer dospio u Italiju utvrdit će istraga, no šef slovenske Civilne zaštite Srečko Šestan za POP TV kaže da je do Trsta doplivao sam, a čini se da je ključnu ulogu u njegovu preživljavanju, osim iskustva i izvrsne fizičke kondicije, igralo i neoprensko surfersko odijelo koje je nosio, a koje ga je zaštitilo od pogibelji. Također, pomogla mu je i relativno visoka temperatura mora za ovo doba godine, a usto se čitavo vrijeme nije odvajao od daske s kojim je izašao na more.

Slovenski surfer je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji. Drugi surfer koji je bio s njim uspio se dokopati obale, a s obzirom na vremenske prilike na moru nije bila moguća potraga za Jablanovim.

Drugi surfer, navodno Klemen Križnar (38) iz Ljubljane, na kopno u blizini Umaga izašao je bez ogrebotine i pomogao je u traganju za nestalim kolegom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:47