DRUGA STRANA MEDALJE

Slovenci se u totalnom bijesu raspisali o ‘nenormalnoj prevari‘ u Hrvatskoj: ‘Daj 50 € i možeš ići!‘ A onda - zaokret...

‘Kada smo došli do auta pozvali smo ovaj broj i došao je čovjek na motociklu i tražio 90,00 €...‘
 Facebook/

Slovenski državljani požalili su se da su u Betini na otoku Murteru dobili lisice na automobilu, te dobili poruku da moraju platiti kaznu. Pobunili su se jer nisu dobili uplatnicu, piše Morski.hr.

- Večeras nam je čovjek stavio lisice na auto i ostavio ovu poruku na prozoru... kada smo došli do auta pozvali smo ovaj broj i došao je čovjek na motociklu i tražio 90,00 €. Muž je rekao da želimo uplatnicu, ali je rekao da to ne može jer smo iz Slovenije. Onda je rekao da možemo platiti 50,00 € i možemo ići. Rekao je da smo imali sreće što nam nisu odnijeli auto, ali nisu imali vrijemena. Rekli smo da ćemo zvati policiju i da ćemo im radije platiti kaznu, ali onda je čovjek odmah rekao, dobro, ne trebate platiti, samo idite. Je li ovo normalno ili nije? Pazite da vas ne prevare! - javno je objavila Slovenka svoju stranu priče u grupi Murterska butiga.

image
Facebook/

No, naravno, postoji i druga strana medalje, javlja Morski.hr.

- Radilo se o velikom džipu kojeg ne možemo premjestiti i blokirali smo ga. Čovjeku nismo mogli dati uplatnicu, jer nije strani državljanin, odnosno mogli smo mu zadržati vozilo, i na to imamo pravo, do plaćanja. Sa strancima to pokušavamo riješiti prije, da nemaju veće troškove.

image
Facebook/

Pitali smo ga, zašto Slovencima nije ispisao fiskalizirani račun, odnosno kaznu?

- Vozilo mu nismo odnijeli i uzrokovali veće troškove, jer smo vidjeli da ima trudnu ženu, pa smo ga pustili - kaže nam Damir Alebić, vlasnik tvrtke Paukova mreža j.d.o.o. iz Splita koja u Tisnom radi već 12 godina i kako kaže, nikad do sad nisu imali problema.

- Čovjek s bijesnim automobilom se hvali kako ima tu kuću, a parkira na pješačkom prijelazu. To je bilo galantno kršenje prometnih propisa. Ako vi s autom od 100 tisuća eura parkirate dan za danom mislite da imate veća prava od ostalih, onda vam netko mora reći da to nije tako. Ja sam bivši policajac iz specijalne policije i 12 godina radim na otoku i nikad nismo imali nikakvih ekscesa, no nastojimo uvesti prometni red - pojašnjava nam i svoju stranu priče.

image
Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:29