NEUGODNA SITUACIJA

Slovenija oštro reagirala na Filipovićevu izjavu o Petrolu: ‘O svemu ćemo obavijestiti Europsku uniju‘

Dodaju i kako od hrvatskih vlasti ‘očekuju punu slobodu i ravnopravan status svim slovenskim tvrtkama u Hrvatskoj‘

Davor Filipović

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova ošto je reagiralo na izjavu ministra gospodarstva Davora Filipovića koji je prošli tjedan rekao kako više neće kupovati na Petrolovim benzinskim crpkama. Ministarstvo je pozvalo hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji, a o "nemiloj situaciji" obavijestit će i Europsku uniju.

Nakon što je ministar gospodarstva Davor Filipović prošloga tjedna na predstavljanju aplikacije "Kretanje cijena" poručio kako više neće točiti gorivo na Petrolovim pumpama, oglasilo se slovensko Ministarstvo vanjskih poslova. Ocijenili su da je izjava neprimjerena te su na razgovor pozvali Veleposlanstvo Hrvatske u Sloveniji.

"O neugodnoj situaciji obavijestit ćemo i Europsku komisiju", prenosi Dnevnik.hr.

"U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova iznenađeni smo izjavom hrvatskog ministra gospodarstva Davora Filipovića. Zbog neprimjerene izjave reagirali smo i diplomatskim putem te pozvali u zaštitu Veleposlanstvo Hrvatske u Sloveniji", stoji u priopćenju ministarstva koje prenosi slovenski 24ur.

Kažu kako je nedopustivo da vlasti s pozicije moći diskriminiraju slovenska poduzeća, utječu na odluke potrošača i krše pravila unutarnjeg tržišta EU.

"Petrol je ozbiljna tvrtka i Slovenija će uvijek odlučno reagirati na neprimjerene postupke predstavnika drugih država koji negativno utječu na poslovanje ili ugled slovenske tvrtke", priopćili su.

Od hrvatskih vlasti očekuju punu slobodu i ravnopravan status svim slovenskim tvrtkama u Hrvatskoj. Dodali su kako će o neugodnoj situaciji obavijestiti i Europsku komisiju.

"Očekujemo da će se ministri ubuduće suzdržati od ovakvih izjava koje ne pridonose dobrim gospodarskim odnosima dviju prijateljskih država i dobrosusjedskim odnosima. I dalje ćemo pozorno pratiti zbivanja oko tvrtke Petrol u Hrvatskoj", napisalo je slovensko ministarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:19