URED ZA SREDIŠNJU JAVNU NABAVU ODLUČIO

Slovenski GEN-I dobio posao opskrbe strujom 35 ministarstava i državnih ureda

 Igor Soban/Cropix

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) potvrdila je valjanost ponude slovenske tvrtke GEN-I koja je izabrana za najpovoljnijeg ponuđača opskrbe električnom energijom na javnom natječaju kojeg je raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu.

GENI-I će tako u sljedeće dvije godine električnom energijom opskrbljivati 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj.

Naime, nakon što je 19. lipnja Državni ured za središnju javnu nabavu kao najpovoljniju odabrao ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., ostali ponuđači su podnijeli žalbe 28. lipnja stavljajući u pitanje neke od tehničkih elemenata ponude tvrtke GEN-I Zagreb. Nakon pomnog razmatranja, DKOM je odbacio sve žalbe vezane za ponudu tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o., proglasivši ih neosnovanima te je tako službeno potvrdio da je ova tvrtka najpovoljniji ponuđač.

- Iznimno smo zadovoljni odlukom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, kojom se potvrđuje transparentnost rada komisije. Željeli bismo naglasiti kako GEN-I Zagreb d.o.o. svom svakodnevnom poslovanju pristupa ozbiljno i profesionalno pa nas ta odluka nije iznenadila - izjavio je Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I i dodao kako vjeruje da će ostvarenim uštedama za Vladu i kvalitetom usluge opravdati ukazano povjerenje.

Podsjetimo, ponuda koju je dao GEN-I Zagreb d.o.o. ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija. Iznosila je 93 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno čak 16 milijuna kuna manje od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna.

U GEN-I-u ističu kako se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora.

- Uspjeli smo osigurati da cjelokupna energija koju će isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora - tvrde.

Tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o. član je Grupe GEN-I s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom na tržištu električne energije i plina. Grupa GEN-I posluje na 18 tržišta energije u Srednjoj i istočnoj Europi te je zakupila mogućnost prijenosa preko granica među svim državama, što joj omogućava globalnu optimizaciju putova opskrbe.

Na hrvatskom tržištu tvrtka posluje od 2005. godine i najveći je dobavljač električne energije, odmah nakon HEP-a, s opskrbom više od 11.000 mjernih mjesta u Hrvatskoj. Električnom energijom opskrbljuje velike tvrtke kao što su Konzum, Tisak, Plodine, TDR, Uljanik te tijela gradske uprave u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Novskoj, Rijeci, Vinkovcima, kao i institucije poput fakulteta, studentskih centara i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:40