IZVLAČENJE MILIJUNA

SLUČAJ FIMI MEDIJA Sanaderovog punca policija ipak neće privoditi na suđenje

Split, 141210.Nakon uhicenja Ive Sanadera, otac Sanaderove supruge Mirjane Ivo Saric kratko je komentirao pisanja novinara o svom zetu.Na fotografiji Ivo Saric ispred svoje kuce na Stinicama (Put Duja 2).Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

ZAGREB - Ivu Šarića, punca bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, policija ipak neće privoditi na zagrebački Županijski sud jer iz dostavljene nove liječničke dokumentacije proizlazi da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi medija.

Šarić se na sudu trebao pojaviti početkom ovog tjedna kako bi odgovarao na pitanja o porijeklu Sanaderove imovine. No, iako je nedolazak opravdao zdravstvenim razlozima, sud tada nije prihvatio njegovu liječničku dokumentaciju koju je sutkinja Ivana Čalić nazvala lakrdijom. Zaprijetila je pritom da će ga, ukoliko ne dopuni dokumentaciju, na sud privesti policija.

Prema pisanju medija na Šarića je upisan velik dio Sanaderove imovine, od dijela vile u elitnoj zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, šuma, pašnjaka, vikendice, ali i bankovnih računa van Hrvatske.

Kada je prije godinu i pol dana prvi put došao na suđenje u slučaju Fimi media Šarić se pozvao na zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti protiv člana obitelji, a iz spisa je tada izdvojen i njegov istražni iskaz koji, po pisanju medija, nije bio povoljan za Sanadera.

Na klupi za svjerdoke u ponedjeljak se, nakon dokaza o Šarićevoj raspravnoj nesposobnosti, očekuje jedino njegova kćer Mirjana Sanader koja je nedolazak ranije opravdala pozivom na stručni simpozij. Sutkinja Ivana Čalić zbog toga ju je kaznila s 5.000 kuna.

Ona bi, osim o obiteljskoj imovini, trebala odovoriti i je li bila u obiteljskoj vili kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić Sanaderu navodno donio 15 milijuna kuna izvučenih iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:57