ROČIŠTE U BEOGRADU

Slučaj Mesić i albanska mafija: Protiv bivšeg predsjednika svjedočit će i Joca Amsterdam

Riječ je o slučaju u kojemu Mesić tuži politologa Darka Petričića koji ga je javnim nastupima doveo u vezu s albanskom mafijom
 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

ZAGREB - Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, bit će saslušan u nastavku suđenja u slučaju u kojemu bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić tuži politologa Darka Petričića koji ga je javnim nastupima doveo u vezu s albanskom mafijom. Josić će biti saslušan u beogradskom pritvoru gdje se nalazi zbog optužbi za naručivanje atentata na vlasnika Nacionala Ivu Pukanića, unatoč protivljenju Mesićeva odvjetnika Čede Prodanovića.

Također, Prodanović se protivio i pozivanju Višnje Škreblin, koja je sudjelovala u Mesićevoj predizbornoj kampanji, uz obrazloženje da se ovim postupkom ne dokazuje financiranje kampanje, već točnost teza o zlouporabi predsjedničke funkcije u prikupljanju sredstava. No sudac je i taj prijedlog odbacio, stoga će Škreblin biti pozvana na sljedeće ročište.

Na današnjem ročištu svjedočio je Petar Grljač, bivši zatvorenik Turopolja, koji je od zatvorenika albanske nacionalnosti čuo da su Albanci pomagali Mesiću na izborima, te da su bili izuzetno sretni njegovom pobjedom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:31