SUĐENJE SANADERU

SLUČAJ PLANINSKA Vještačenje IGH bit će gotovo tek krajem rujna, suđenje odgođeno do listopada

Zagreb,080514.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Planinska.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u "slučaju Planinska", javlja HRT .

Očekivalo se građevinsko vještačenje Instituta IGH, no institut je sud izvijestio da će vještačenje biti gotovo 30. rujna tako da je iduća rasprava zakazana za 7. listopada.

Trebao bi biti pročitan dopis porezne uprave te nalaz informatičkog vještaka, a Sanaderovoj obrani je sutkinja Jasna Smiljanić dala rok da pribave dokaze vezane uz pismo sindikata šumarstva.

Nakon što su dvojica vještaka iznijela različite procjene vrijednosti zgrade u Planinskoj ulici, koju su mesnice Fiolić, uz Sanaderovu pomoć, navodno po višestrukoj cijeni 2009. prodale Ministarstvu regionalnog razvoja, sud je odredio je da će novo vještačenje napraviti zagrebački Građevinski fakultet.

Treće mišljenje neovisne ustanove tražila je obrana bivšeg premijera, kojega se u ovom slučaju tereti da je primio 17 milijuna kuna provizije od vlasnika mesne industrije i bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, s kojim sada dijeli optuženičku klupu.

U ovom se slučaju sudi i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema USKOK-ovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine, dok je na rad za opće dobro, nakon priznanja i nagodbe s tužiteljstvom, osuđen bivši HDZ-ov ministar Petar Čobanković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:13