ZAVRŠIO NA HITNOJ

Slučaj vršnjačkog nasilja u Pazinu: Dvojica maloljetnika premlatili učenika osmog razreda

Incident se dogodio na šetalištu u središtu Pazina prije početka nastave

Ilustracija

HTV izvještava o još jednom slučaju vršnjačkog nasilja, a ovaj put se nemili incident dogodio u Pazinu.

Službenih informacija nema previše obzirom da su svi uključeni u slučaj - maloljetnici. HTV iz policije doznaje da su zaprimili prijavu da se jučer oko 8.30 u jednoj od glavnih ulica u središtu Pazina dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, pri čemu su dvojica maloljetnika pretukli trećeg maloljetnika, javila je za Dnevnik HTV-a Jasminka Kalčić.

Dodali su kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da je to sve što u ovom trenutku mogu potvrditi.

Ekipa HRT-a je uspjela doći do ravnateljice strukovne škole i gimnazije Jurija Dobrile koja je potvrdila da jedan od napadača dolazi iz te škole. Potvrdila je da je upoznata s detaljima napada, ali zbog zaštite interesa djece ništa neće iznositi u javnost bez koordinacije s mjerodavnim službama.

Neslužbeno se doznaje da pretučeni dječak dolazi iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda. Nakon napada s majkom je otišao na ‘hitnu‘ odakle je upućen na liječenje u bolnicu na Kantridi.

- Jučer ujutro dobili smo informaciju od same majke djeteta i dječaka koji je bio s njom da se dogodio incident ovdje na šetalištu prije početka nastave. Oni su imenovali učenika naše škole i nakon toga su se uputili na hitni prijem. Mi smo odradili razgovor s učenikom, s roditeljima, prijavili svim drugim nadležnim institucijama o tom nemilom događaju. Donijela sam rješenje o udaljavanju učenika iz odgojno-obrazovnog procesa dok ne bude izrečena pedagoška mjera sukladno pravilniku, rekla je ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Suzana Poropat-Božac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:16