NEĆE ODGOVARATI

SLUŽBENI MOBITEL KORISTIO ZA SEKS Osječkog suca uhvatili kako ljubavnici šalje lascivne SMS poruke

To, prema odluci Državnog sudbenog vijeća, ne šteti ugledu sudačke profesije

Sudac koji u radno vrijeme, sa službenog mobitela, samo tijekom jednoga dana, pošalje svojoj partnerici desetak SMS poruka krajnje lascivnog sadržaja, ne nanosi štetu ugledu sudačke profesije.

Tako je zaključilo Državno sudbeno vijeće, uz izdvojeno mišljenje Ranka Marijana, predsjednika DSV-a. Pa je Antu Kvesića, suca Županjskog suda u Osijeku, oslobodilo stegovne odgovornosti. DSV, dakle, ne nalazi ništa sporno ako se sudac u svom odlično plaćenom radnom vremenu posluži mobitelom čije korištenje plaćaju porezni obveznici, da bi s partnericom razmjenjivao poruke eksplicitnog seksualnog sadržaja.

Članovi DSV-a, tijela koje imenuje i razrješuje suce i u čijoj je nadležnosti vođenje stegovnih postupaka, imalo je pred sobom pedesetak poruka, poslanih u samo 10 dana prošlogodišnjeg siječnja, koje je osječki županijski sudac Ante Kvesić uredno slao, iz dana u dan.

I to ne u slobodno vrijeme, ne s privatnog mobitela. Članovi DSV-a, međutim, s izuzećem Ranka Marijana, u tome ne vide ništa nedolično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:35