ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Smanjivanje ovlasti Milanoviću? To je stara tema, pa i u njegovo vrijeme su imali problema s predsjednicom‘

Premijer je u Okučanima komentirao aktualne političke teme

Andrej Plenković, arhivska fotografijadne

 Damir Krajac/Cropix

U Okučanima je pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića održana 13. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, nakon koje se Plenković obratio novinarima.

- Kroz proteklih šest godina napravili smo kvalitetnu strukturu. 20 milijardi kuna ugovorenih projekta, 12,5 milijardi isplaćenih, rekao je i premijer, naglasivši važnost ulaganja u Slavoniju, Baranju i Srijem.

Novinari su ga pitali i o usklađivanju plaća zbog inflacije.

- Mi smo imali sadržajnu raspravu sjednice GSV-a. Raspravljali smo o energetskoj krizi. Vlada nastavlja kalibrirati paketima koji će pomagati i kućanstvima i gospodarstvima. Mi ćemo, pripremajući se za jesen, s nikad manje nezaposlenih, kad smo osigurali ulazak u eurozonu, pred nama je i Schengen, realizacija strukturnih projekta, naše mjere kalibrirati na način da pomognemo onima kojima je najpotrebnije. Da pokažemo nezamjenjivu ulogu države, rekao je, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetio je da je osobno zaustavio glasanje u Saboru o Zakonu o cestama. - Bit će vremena za to, poručio je. - Mi radimo stalno, kaže.

Odgovarao je na pitanja o navodnom pokušaju mijenjanja tri zakona kojima bi se smanjile ovlasti predsjedniku Zoranu Milanoviću.

- Mislim da je ministar već objašnjavao. To je tema koja traje dugo. Ideja je da se preciziraju neke odredbe. To nije nikakva tema, rekao je.

- Tema je precizirati odredbe koje nisu jasne, nisu bile ni u njegovo (Milanovićevo) vrijeme pa su i oni imali probleme s tadašnjom predsjednicom, rekao je premijer na ponovljeno pitanje o oduzimanju ovlasti predsjedniku.

Komentirao je i izmjene Zakonao sigurnosti prometa na cestama.

- Ministar Božinović sjeo je s liječnicima. Svi će biti zadovoljni, neće biti nasekirani da neće voziti auto. Ali će dobiti stručni savjet liječnika. Važno je naći balans, rekao je Plenković.

Novinari su ga pitali i o slučaju načelnika Murtera koji je u bordelu ‘peglao‘ službenu karticu. - Službenom karticom? Malo mi je to neobično. Tamo nije HDZ na vlasti, kazao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:38