VELIKO NEZADOVOLJSTVO

Smeće na riječkim ulicama, radnici Čistoće nenajavljeno započeli štrajk: ‘Znate li kolika nam je plaća?!‘

Osim nezadovoljstva niskim plaćama, štrajkaši upozoravaju i na kroničan nedostatak radnika na kamionima za odvoz smeća i vozača kamiona

Smeće na riječkim ulicama/Ilustracija

 Tea Cimas/Cropix/

U Rijeci od jutros štrajkaju radnici komunalnog društva Čistoća te se smeće danas nije kupilo iz kontejnera i s riječkih ulica. Neobično je da ovaj štrajk nije bio najavljen medijima, već se jutros ta vijest proširila društvenim mrežama, a potvrdili su je u Gradu Rijeci, izvijestivši da se gradonačelnik Marko Filipović i direktor Čistoće Bojan Jurdana danas sastaju s predstavnicima radnika.

Kako doznajemo, osim nezadovoljstva niskim plaćama, štrajkaši upozoravaju i na kroničan nedostatak radnika na kamionima za odvoz smeća i vozača kamiona. Natječaji za posao su, naime, stalno otvoreni no na njih se nitko ne javlja jer je početna plaća svega 400 eura.

Riječki gradonačelnik i direktor Čistoće izvijestili su da su radnicima ponudili povećanje plaće u iznosu od 15 posto, daljnje pregovore o poboljšanju uvjeta rada i daljnje povećanje materijalnih uvjeta od početka iduće godine. Predstavnici radnika koji su sudjelovali na sastanku rekli su da tu ponudu moraju prenijeti radnicima, tako da se pregovori nastavljaju.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare riječkog gradonačelnika, trenutne plaće radnika Čistoće kreću se od 690 do 1000 eura netto, a za vozače kamiona, ovisno o stažu, do maksimalno 1300 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 13:23