POTVRDIO ODO

Smijenjen direktor karlovačke Čistoće, vodi se postupak protiv njega: ‘Ovo je golemi propust Suda‘

Razriješen je s dužnosti direktora te gradske tvrtke, a o svemu se oglasio i gradonačelnik

Čistoća Karlovac

 Cropix

Nadzorni odbor karlovačke Čistoće razriješio je na sjednici u četvrtak Tomislava Polića dužnosti direktora te gradske tvrtke, o čemu se oglasio i gradonačelnik Damir Mandić, koji je potvrdio da je iz Općinskoga državnog odvjetništva stigla potvrda o postupku protiv Polića.

Takvu je odluku Nadzorni odbor donio nakon dobivene povratne informacije ODO da je rješenje o istrazi protiv trećeokrivljenoga Tomislava Polića zbog kaznenog djela iz članka 292. (nezakonito pogodovanje) postalo pravomoćno 5. travnja 2016., priopćeno je predvečer iz ureda gradonačelnika.

Polić je na mjesto direktora došao nakon javnog natječaja raspisanog 5. srpnja 2018., a kandidati su, među ostalom dokumentacijom, morali dostaviti i potvrdu sa Suda, ne stariju od šest mjeseci, da se protiv njih ne vodi kazneni postupak.

Na cijeli je slučaj karlovačkoga gradonačelnika Damira Mandića 19. listopada ove godine otvorenim pismom upozorio, kako se potpisao "zabrinuti građanin” Nikola Badovinac, inače bivši SDP-ovac, a poslije HNS-ovac.

Naime, kako je navodeći kronologiju događaja napisao taj karlovački politički aktivist, ODO je krajem 2017. podigao optužnicu protiv pet klubova i pet osoba zbog financijskih malverzacija kojima su preko Hrvatskoga rukometnog kluba Karlovac oštetili državu. Jedna od osoba protiv kojih je pokrenuta istraga, a zatim podignuta i optužnica, jest i Polić.

Badovinac je u pismu gradonačelniku naveo i da je 18. listopada na karlovačkom Općinskom sudu počelo i suđenje u "aferi rukomet".

Badovinac se pitao kako je Polić, koji je još 2016. godine bio pod istragom, 6. rujna 2018. godine sa Suda mogao dobiti potvrdu o nevođenju kaznenog postupka protiv njega i tako postati direktor Čistoće. Taj dokument, zaključio je, vjerodostojan je samo s aspekta Suda kao njegova izdavatelja, ali je njegov sadržaj neistinit.

"Ne razumijem kako je moguće da postupak nije zaveden elektronski na sudu te da je gospodin Polić mogao dobiti potvrdu iz sustava e-Građanin? Smatra da je netko na sudu napravio golemi propust! Je li moguće da postoje takvi propusti na sudu te u sustavu e-Građanin?", pitao se u otvorenom pismu Badovinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:00