‘TREBA BITI PRIMJER‘

Smijenjen šef Hitne u Zadru kojeg je policija zaustavila u autu dok je trebao biti u izolaciji

Ivicu Erlića u redovitoj kontroli prometa policija je zaustavila 6. siječnja, kada se utvrdilo da mu traje zaštitna mjera izolacije zbog zaraze koronavirusom

Ivica Erlić

 Luka Gerlanc/Cropix

Upravno vijeće razriješilo je Ivicu Erlića s mjesta ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i to zbog nedavno podignute kaznene prijave zbog širenja u prenošenja zarazne bolesti, piše Zadarski.hr.

O ovoj odluci raspravljalo je pet članova Upravnog vijeća: Franka Krajnović, Tajana Buljat, Ivica Pintur, Antun Čačić te predsjednik Šime Rušin.

Kako doznaje Zadarski, od pet članova vijeća, četvero je glasalo "za" Erlićevu smjenu, dok je Antun Čačić, inače glavni tehničar ZZHM-a, ostao "suzdržan".

Predsjednik UV-a je također, zbog navoda Erlića koji je kazao da je na hitni prijem išao sukladno dogovoru s doktorom Mladenom Oluićem, inače Erlićevim zamjenikom te Čačićem, zatražio njihova očitovanja o događaju.

Za vršiteljicu dužnosti ZZHM-a postavljena je Ivana Šimić, dosadašnja šefica računovodstva. Kada je u pitanju glasovanje za novu v.d. ravnateljicu, svi su ponovno bili "za", osim Čačića koji je i prilikom ovog glasovanja ostao "suzdržan".

- Ostankom na ravnateljskoj funkciji u svjetlu posljednjih događaja, Upravno vijeće smatra kako bi se Zavodu nanijela nenadoknadiva šteta, vezana za ugled institucije, a pogotovo što bi ostanak značio odobravanje učinjenog djela te izbjegavanje odgovornosti u vremenima kada je zdravstvena ugroza omela svim građanima normalan život. Napose moramo uvažiti činjenicu da se u konačnici radi o zdravstvenoj ustanovi koja bi prvenstveno svojim primjerom trebala pokazati kako se treba odgovorno nositi s pandemijom, te bi svaki postupak drugačiji od ovoga bacio ljagu na sve požrtvovno medicinsko i ostalo osoblje unutar Zavoda koje svakodnevno ne štedeći sebe i svoje zdravlje, stoji na usluzi građanima naše Županije, kazao je Zadarskom predsjednik Rušin.

Podsjetimo kako je Erlić od strane policije zaustavljen zbog razgovora na mobitel, a prilikom ispisivanja kazne, policajci su otkrili i da je kršio mjeru izolacije jer je pozitivan na koronavirus. Javnost je za taj novi skandal ravnatelja zadarske Hitne saznala zahvaljujući predsjedniku županijske organizacije SDP-a Juri Zubčiću.

Policija je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a u svom su priopćenju istaknuli i kako se kriminalističko istraživanje i dalje nastavlja, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 18:27