OTAC DVOJE DJECE...

Smijenjen šef osječkog zatvora, djevojci je nudio posao u zamjenu za seks! ‘Želim te malo zarobiti...‘

Druge zaposlenice zatvora Borovečki u razgovorima nazvao je ‘kravetinama‘ i ‘bedevijama‘

Dražen Borovečki

 Osječka TV

Nakon što je ministar Ivan Malenica prijavio šefa osječkog zatvora Dražena Borovečkog (57) DORH-u jer je djevojci nudio posao u zamjenu za seks o čemu je pisao Nacional, stigla je potvrda da je dugogodišnji ravnatelj te institucije smijenjen s funkcije, piše Glas Slavonije.

Smjena se dogodila nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave zaprimilo anonimnu prijavu o njemu i proslijedilo je Državnom odvjetništvu.

Iz Ministarstva su naveli kako je predstavka proslijeđena DORH-u jer su u njoj iskazane sumnje na moguće počinjenje kaznenog djela.

- Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u siječnju 2024. sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršen, doznao je Glas Slavonije iz Ministarstva pravosuđa.

Prijava protiv ravnatelja osječkog zatvora uslijedila je nakon što je nekoliko medija objavilo transkripte i audiozapise dvaju telefonskih razgovora između Borovečkog i djevojke koja je bila na stručnom usavršavanju u zatvoru.

- Vidiš li koliko se ja trudim oko tebe. A ti oko mene?, kazao je djevojci u jednom razgovoru, a potom joj govorio da je želi vidjeti nasamo ‘bez prijateljica‘ pa pozvao na zajednička putovanja u Zagreb i slično.

Kada ga je pitala zašto želi biti nasamo s njom, rekao joj je ‘Pa nismo mali, nismo djeca‘.

U istom razgovoru kasnije joj je govorio da je želi ‘malo zarobiti‘, a istovremeno je s njom razmatrao mogućnost zaposlenja i obećao da će se za nju založiti, da je ‘mlada i pametna‘ i slično. Druge zaposlenice zatvora Borovečki u razgovorima nazvao je ‘kravetinama‘ i ‘bedevijama‘.

Navodno razgovori o mogućem zapošljavanju djevojke datiraju iz 2018., kada je Borovečki i postao ravnatelj zatvora, a dodatan uteg sada već bivšem upravitelju bila je činjenica da nije položio potrebni državni ispit, a na njega nije ni izlazio čak i nakon što mu je više puta odobrena odgoda.

Inače, Borovečki je 2019. imenovan HDZ-ovim povjerenikom za Općinu Čeminac nakon što je općinska organizacija raspuštena zbog uhićenja načelnika Zlatka Pinjuha. Oženjen je i otac je dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:04