APSURDNO

Smijenjena je zbog mobbinga, ali Zadravec se može kandidirati za šeficu Vinogradske: U pozadini svega je bizaran propis

Dok se vodio postupak, nije se mogla javiti na natječaj. U Statutu ne piše što kad se utvrdi krivnja
 Boris Kovacev/Cropix

Sutra je zadnji dan natječaja za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, no s obzirom na to da je subota neradan dan, prijave će se primati još u ponedjeljak, a nakon toga će se pričekati još nekoliko dana za one koje bi mogle pristići poštom.

Kako neslužbeno doznajemo, do sada nije stigla niti jedna prijava, ali troje je zaposlenika bolnice - dr. Dijana Zadravec, dr. Davor Vagić i dr. Vanja Bašić Kes - zatražilo od Uprave potvrde da se protiv njih ne vodi nikakav postupak. To je, naime, jedan od uvjeta, a za koji se govorilo da Zadravec neće moći ispuniti.

No, kako doznajemo, Zadravec će dobiti potvrdu jer je postupak zbog povrede iz radnog odnosa koji se vodio protiv nje okončan. Kako doznajemo, u Statut je uvedena klauzula da je za kandidaturu potrebna potvrda da se ne vodi postupak, ali nije predviđeno što će biti kad postupak okonča.

Podsjetimo, v. d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk smijenio je Zadravec s mjesta šefice Zavoda za radiologiju zbog utvrđenog mobbinga i lošeg vođenja Zavoda, a žalbu koju je Zadravec poslala Upravno vijeće je odbacilo i potvrdilo odluku v.d.-a. No, to ne utječe na mogućnost kandidature za šeficu bolnice, jer Statut ne propisuje da se oni kojima je u postupku utvrđena odgovornost ne mogu kandidirati.

Kako doznajemo, osim tri gore navedena moguća kandidata, kao mogući ravnatelj spominju se i dr. Milan Vrkljan te akademkinja Mirna Šitum. No, sve glasnije se spekulira i da će se prijaviti vanjski kandidati, od kojih je jedan iz KBC-a Zagreb (Šalata), otorinolaringolog dr. Mario Bilić. Kako nam kažu sugovornici, nije nemoguće da Upravno vijeće ne izabere nijednog od kandidata i da se još malo prolongira odabir ravnatelja dok se ne završe inspekcijski nadzori dvaju ministarstava i HZZO-a. Nakon zaključenja natječaja UV ima 30 dana za izbor ravnatelja, a cijeli proces, uključujući i žalbeni rok, mora biti završen do 5. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:58