VATROGASACI NA TERENU

Smiruje se situacija na požarištu kod Šibenika: ‘Situacija je dosta dobra, nema otvorene vatre‘

U tijeku je očevid koji bi trebao otkriti uzrok požara u kojem su gorjele kuće i automobili te zbog kojeg je stanovništvo gotovo moralo napustiti svoje kuće
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Smiruje se situacija na području Grebaštice gdje je u četvrtak sredinom dana buknuo veliki požar zbog kojeg pokrenuta evakuacija tamošnjeg stanovništva.

Nakon što je požar tijekom noći stavljen pod nadzor, dva kanadera su u petak rano ujutro ubrzo nakon polijetanja povućena iz misije gašenja požara, rečeno je Hini u županijskom Centru 112.

Nema bitnih promjena u odnosu na jutro, nema aktivnih linija, ostali su još ti tzv. džepovi koji se gase, ističu.

"Situacija je dosta dobra, nema otvorene vatre i na terenu je 120 vatrogasaca, među njima i kolege iz Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije“, kazao je Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Dukić kaže kako ostaje prvotna procjena o 600 hektara izgorenog područja u Grebaštici i okolnim mjestima.

U tijeku je očevid koji bi trebao otkriti uzrok požara u kojem su gorjele kuće i automobili te zbog kojeg je stanovništvo gotovo moralo napustiti svoje kuće.

Promet je Jadranskom magistralom od četvrtka navečer teče normalno a električne energije nema još na području Primoštena Burnog, gdje djelatnici HEP-a uklanjaju izgorjele stupove i zamjenjuju ih novima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:04