PREMIJER PLENKOVIĆ

‘Smisao dolaska Tonyja Blaira je suradnja s njegovim institutom. Migranti? Osjetljivi smo na žene i djecu‘

‘Glavni prioriteti u sljedećem razdoblju naravno su ulazak u Schengenski prostor, drugi je članstvo u europodručju‘, kazao je
Andrej Plenković
 Nera Simic/Cropix

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske održava se u četvrtak i petak, 26. i 27. kolovoza 2021. godine, u hotelu Westin u Zagrebu, piše N1.

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz sudjelovanje posebnog gosta, bivšeg predsjednika Vlade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Tonyja Blaira.

Premijer Andrej Plenković nakon konferencije obratio se medijima.

- Glavni prioriteti u sljedećem razdoblju naravno su ulazak u Schengenski prostor, drugi je članstvo u europodručju, za što bi trebali biti spremni 2023. godine. U sigurnosnom pogledu, kupnja borbenih zrakoplova strateški mijenja pogled na Hrvatsku, Hrvatska tada u vojnom smislu znatno mijenja svoju poziciju, rekao je Plenković, prenosi N1.

Govorio je i o prihvatu 20 ljudi iz Afganistana.

- Ja sam rekao da smo spremni primiti ljude onih istaknutijih, viđenijih profesija, a isto tako smo osjetljivi na žene i djecu. Taj postupak se odvija tako da se koordiniraju aktivnosti na terenu i sve ostale službe - rekao je predsjednik Vlade, a onda se osvrnuo na gostovanje Blaira.

- Smisao dolaska Blaira jest suradnja s njegovim institutom, njegova neprofitna uloga je da pomaže zemljama u reformskim procesima i to je bila tema posjeta. On ima veliki ugled u međunarodnoj zajednici - rekao je Plenković, dodavši da s Tonyjem Blairom nije razgovarao o pitanju granice sa Srbijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:36