DRAMA U VLADI

SMJENA BRANKA ŠEGONA Grčić: 'Nitko nema pravo ugrožavati integritet SDP-a i ove Vlade'

SDP se razlikuje od ostalih stranaka po tome što su mu na prvom mjestu građani, kaže Jovanović
 Dragan Matic / CROPIX

Nakon izjave premijera Zorana Milanovića da Branko Šegon više neće biti pomoćnik ministra financija neizravno je to potvrdio potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

- Nitko nema pravo ugrožavati integritet SDP-a i Vlade - kratko je izjavio, a slično je potvrdio i ministar znanosti Željko Jovanović.

- SDP se razlikuje od ostalih stranaka po tome što su mu na prvom mjestu građani, a tek onda interes stranke. Na zadnjem mjestu je interes članova stranke. Tko to nije u stanju razumjeti, mora otići - rekao je Jovanović.

Komentirajući situaciju s Imunološkim zavodom Grčić je rekao da će prvi korak biti predstečajna nagodba. Kako će teći čitav proces za sada je teško reći, ocijenio je Branko Grčić.

Holy: 'Ostavka Šegona je jako zakašnjela'

Saborska zastupnica Održivog razvoja Hrvatske (ORaH) i bivša SDP-ova ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy danas je za pomoćnika ministra financije Branka Šegona čiju je smjenu jučer najavio premijer Zoran Milanović istaknula kako misli da je ta ostavka jako zakašnjela te da se može postaviti i odgovornost ministra financija Slavka Linića ukoliko je prije imao sve informacije o tom slučaju.

"Na premijeru je hoće li dati ili neće dati podršku svom ministru financija", rekla je Holy u Hrvatskom saboru novinarima upitana bi li onda Linić trebao otići.

"Ja se nikada ne uspoređujem s drugima i ne smatram da je moj odlazak iz Vlade bio sporan. Smatram da Vlada treba držati do visoke moralne ljestvice i da je normalno da ljudi koji se bave politikom trebaju odgovarati za ono što rade. Međutim, ja ni na koji način ne bih uspoređivala svoj slučaj sa slučajem Šegona zato što se kod mene nije radilo o kršenju zakona", rekla je Holy upitana za komentar najavljene Šegonove smjene i uporedbu s njenom ostavkom s ministarske dužnosti zbog maila u kojem se zauzela za ostanak na poslu supruge svog tadašnjeg stranačkog kolege iz SDP-a.

Kazala je da se radilo o političkoj pogrešci za koju je platila opravdanu političku cijenu, a da se ovdje radi ipak o 31 milijunu kuna povlaštenog kredita za koji je upitno je li Šegon, da je bio običan građanin, imao pravo dobiti takav kredit. "Mislim da tu trebaju određene institucije sustava odraditi svoj posao", dodala je. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:11