UPOZORENJE

Snažan vjetar puše u Zagrebu, upaljen meteoalarm: ‘Pazite se krhotina!‘

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba rekli su nam da zasad nema intervencija

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Zagrepčane je danas iznenadio jak vjetar koji puše od jutra, a DHMZ je na službenoj stranici objavio meteoalarm o potencijalno opasnom vremenu.

Jak jugozapadni vjetar puše prosječnom brzinom 40 km/h, što bi se moglo nastaviti do večernjih sati. "Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom", napisali su.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba rekli su nam kako zasad na terenu nema intervencija te da je sve pod kontrolom.

U ostatku Hrvatske stanje je slično, dok je za zapadnu obalu Istre i Kvarner meteoalarm označio vrijeme opasnim.

image

DHMZ Upozorenja četvrtak, 28.03.2024

/Dhmz

"Jako, poslijepodne mjestimice vrlo jako jugo i jugozapadni vjetar najjači udari vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h). Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", napisali su na stranicama DHMZ-a.

Uz više oblaka ponajprije će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskoj te središnjoj Hrvatskoj biti kiše uz mogućnost grmljavine. Na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 °C, u gorju niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:09