ZIMSKI UVJETI

Snažna bura zaustavila promet na A1: Prema Dalmaciji mogu samo osobna vozila

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama prema Dalmaciji i obrnuto
 Zvonimir Barisin/Cropix

Ukinuti su zimski uvjeti na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, ali zbog jake bure autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. 

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije:

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Na Jadranu pretežno sunčano uz olujne udare bure, u unutrašnjosti susnježica

ZAGREB, 26. siječnja 2021. (Hina) - Bit će djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, uz prolazno više oblaka u unutrašnjosti je lokalno moguća kratkotrajna susnježica, u gorju i snijeg, a na jugu zemlje još prijepodne malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, postupno slabjeti od sjevera prema jugu. Najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 5 na kopnu te između 6 i 11 stupnjeva C na obali i otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:45