OD 12H DO 16H

Snažna detonacija odjeknula Zagrebom - avioni HRZ-a su probijali zvučni zid

‘Tijekom provedbe leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, molimo građane razumijevanje‘

MIG21 na polijetanju

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Oko 13.50 Zagrepčane je uznemirila snažna detonacija, ali nema razloga za brigu - radi se o MiG-ovima koji su probijali zvučni zid. Iz MORH-a su još ranije odaslali priopćenje:

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a), piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u petak od 12 do 16 sati letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Sisačko-Moslavačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

HRZ sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, stoji u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 05:43