SILOVITA PROMJENA

Snažno nevrijeme na karlovačkom području, stablo se u centru grada srušilo na automobil

‘Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja‘

Vozači na autocesti su odlučili kraj oluje pričekati na ugibalištu kod Severinskih Draga

 Hak/

>>>NOVO<<< 18:19 U samom centru Karlovca, kod Karlovačke banke, od siline vjetra i kiše srušilo se stablo na automobil, javlja Radio Mrežnica.


Snažno nevrijeme protutnjalo je Slovenijom i u ovim trenucima stiže u Hrvatsku. Kako se čini prema satelitskim snimkama portala Rain Alarm, oluja se približava karlovačkom području.

image

Oluja.

Rain Alarm/

Na zagrebačkom području u četvrtak popodne i predvečer je moguće grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na osječkom području, vjerojatni su lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini.

Mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom i na karlovačkom području.

Grmljavinsko nevrijeme, lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, moguće je na području zagrebačke regije te osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju iza 15 sati. Vjerojatnost grmljavine veća je od 70 posto.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, upozoravaju iz DHMZ-a.

Upozorenje za karlovačku regiju vrijedi od 16 sati. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Upozorenje za osječku regiju vrijedi od 20 sati, lokalno su vjerojatni izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u Podravini. Vjerojatnost grmljavine za obje regije također je iznad 70 posto.

image

Meteoalarm DHMZ-a za 16. lipnja 2022.

DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2022 23:08