POTRAGA U DUBROVNIKU

Snimile ih nadzorne kamere: ‘Šaljivci‘ začepili kanalizaciju i zagadili cijelu uvalu Lapad

Ispitivanjem je utvrđeno kako je netko u sustav ubacio stalak za bicikle, što je i uzrokovalo probleme u sustavu

Vodovod Dubrovnik objavio je snimke s nadzornih kamera kako bi se ušlo u trag skupini mladića koji su u noći s 4. na 5. kolovoza ubacili stalak za bicikle u kanalizacijski sustav. Direktna posljedica toga je to što je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije jučer zabranio kupanje na popularnoj dubrovačkoj plaži u uvali Lapad.

Sve je počelo dojavom građana o tome da se u uvali vide tragovi onečišćenja. Analiza mora utvrdila je onečišćenje fekalijama, a kao krivac je navedeno prelijevanje otpadnih voda koje su završile u moru. Riječ je o jednom od omiljenih dubrovačkih kupališta u čijoj blizini se nalazi više desetaka hotela, među kojima su i Maestral, Park, Kompas... Zbog toga je ta plaža i jedno od glavnih turističkih odredišta.

“Nakon što je došlo do preljeva kanalizacijskih voda u uvali Lapad, Vodovod Dubrovnik je krenuo s ispitivanjem sustava kako bi se utvrdio uzrok. Ispitivanjem je utvrđeno kako je netko u sustav ubacio stalak za bicikle, što je i uzrokovalo probleme u sustavu. Jasno je kako ovaj stalak u sustavu nije mogao završiti slučajno. Pregledom videonadzora pokušat ćemo pronaći i počinitelja, kojem je očito bilo jako zabavno namjerno začepiti kanal kako bi došlo do preljeva kanalizacijskog odvoda u more.

Hvala vrijednim djelatnicima Vodovoda!”, objavio je na svom Facebook profilu dubrovački gradonačelnik Mate Franković. Njegova najava uskoro je i potvrđena.

Nakon što je utvrđeno što je izazvalo začepljenje kanalizacijskog sustava, pokrenuta je potraga za krivcima i to preko snimaka sigurnosnih kamera s obližnjih objekata. Snimka je brzo otkrila krivce, a sada slijedi njihova identifikacija.

Vodovod Dubrovnik je pak najavio kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv osoba sa snimke jer su, ističu, svojim “nepromišljenim ponašanjem izazvali veliku štetu na instalacijama Vodovoda, ali i naštetili ugledu Vodovoda i Grada Dubrovnika”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:48