DOBROVIĆ VS MARIĆ

SNIMKA SJEDNICE HBOR-A OTKRILA TKO JE LAGAO Dobrović: 'Povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio... ispričavam se Mariću i javnosti!'

 
 HANZA MEDIA

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović osvrnuo se prekjučer na kredit kojeg je HBOR dao Agrokoru, a tom je prilikom i optužio ministra Zdravka Marića da je agitirao da se Agrokoru da kredit.

Zdravko Marić jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj je on optužio Dobrovića da laže.

- Neugodno sam iznenađen tom Dobrovićevom izjavom. S indignacijom odbacujem Dobrovićeve tvrdnje i zato ću danas reći nekoliko riječi na tu temu. Mislim da stvari treba nazvati pravim imenom. To su neistine, a dijelom i bezočne laži. Tvrdi da sam predlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Valjda se sjeća da sam na početku sastanka rekao da se izuzimam od svega i nisam davao nikakva povoda da se donese odluka. Ne znam zašto je Dobrović dao tu izjavu, tim više što je sve lako provjerljivo, a postoji i tonski zapis. Vrlo je lako provjeriti tko govori istinu, a tko neistinu pa čak i dijelom bezočne laži. Očekujem Dobrovićevu ispriku te da objasni zašto je tako postupio ili ću u protivnom podnijeti tužbu, kazao je ministar Marić.

Danas je na stranici Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) objavljena snimka spornog sastanka. Kao što se može čuti na početku snimke, ministar Zdravko Marić kazao je kako se po običaju, kada su u pitanju tvrtke iz koncerna Agrokor, izuzima iz svake odluke o kreditu.

Marića se tijekom rasprave ne čuje, a kad je rasprava privedena kraju Marić je upitao: 'Jesmo li završili?'. Kada je dobio pozitivan odgovor, dao je prijedlog na glasanje. Ministar Marić je potom napomenuo da je prijedlog davanja kredita prihvaćen te je napomenuo kako će biti suzdržan tijekom glasanja, odnosno da 'njega nema'.

Snimku zapisa poslušajte OVDJE.

Dobrović: Ispričavam se ministru, povratio sam sjećanje

Nakon što je snimka sastanka procurila u javnost stigla je i reakcija Slavena Dobrovića.

"Ja sam preslušao snimku, povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se ministru Mariću i javnosti, bio je na sjednici, ali se izuzeo od rasprave i očito sam zamijenio uloge njegove s nekim drugim. Pogriješiti se može, ispričati se mora", rekao je Slaven Dobrović za N1.

Zdravko Marić: Morao sam reagirati, blati me se tjednima

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je izjavio kako tjednima traje konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje njega osobno i njegova rada kao ministra financija, te da je ovih dana prijeđena granica nakon čega je morao reagirati.

"Tjednima već traje jedno konstantno blaćenje i obezvrjeđivanje mene osobno i mog rada kao ministra financija", kazao je Marić.

"Trpio (sam) sve udarce, ali kad netko prijeđe granicu, jučer sam reagirao", dodao je.

Marić je, naime, u srijedu zatražio javnu ispriku bivšeg kolege u Vladi Slavena Dobrovića zbog njegove izjave vezane uz odlučivanje o kreditu HBOR-a tvrtkama koncerna Agrokor te je najavio da će u protivnom biti primoran pokrenuti tužbu zbog klevete i uvrede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:03