‘SPONTANA INICIJATIVA‘

Socijalni radnici podnijeli kaznenu prijavu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić!

Terete ih za kazneno djelo protiv javnog reda - javnim poticanjem na nasilje i mržnju
Jelena Veljača
 Ranko Suvar/Cropix

Odmah nakon što su mediji objavili da će ministar obitelji i socijalne skrbi Josip Aladrović na službeni sastanak (koji se održao prije sedam dana) primiti osnivačicu građanske inicijative „Spasi me“ Jelenu Veljaču, mnogi socijalni radnici i njihove cehovske udruge i komore javno su se zgražali što je ministar pristao na sastanak primiti osobu koja nije iz sustava i koja, u najkraćem, zapravo nema pojma o toj složenoj problematici.

Njihovom zgražanju svakako su pridonijeli i javni stavovi Jelene Veljače koja je nakon smrti dvoipogodišnje djevojčice – preminule nakon što je iz udomiteljske obitelji vraćena natrag na skrb biološkim roditeljima – zatražila otkaze za sve odgovorne u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

Sada su socijalni radnici otišli par koraka dalje te su Jeleni Veljači i njenoj kolegici, glumici Nataši Janjić Medančić zalijepili – kaznenu prijavu!

- Unatrag nekoliko dana među socijalnim radnicima je spontano pokrenuta inicijativa za podnošenje kaznene prijave protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić. Odvjetnički ured Klaudia Čurina iz Zagreba sastavio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić Medančić u kojoj ih terete za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona. Kaznenoj prijavi su se masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi – u ponedjeljak 12. travnja, kada je kaznena prijava podnesena odvjetničku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika djelatnika centara. Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih djelatnika centara koji sudjeluju te poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku – poručio je Antun Ilijaš u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2022 10:15