SMRT NA MORU

ŠOK U POREČKOJ LUCI Uočeno mrtvo tijelo kako pluta u moru, stigla je policija. Je li pronađen Slovenac koji je nestao nakon pada sa jet-skija?

traganje za nestalim Slovencem u moru nedaleko Vrsara
 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Kako javlja Regional Express, plovilo Službe za traganje i spašavanje na moru pronašlo je ispred luke u Poreču mrtvo tijelo kako pluta u moru.

Na carinskom gatu u Poreču je već pogrebna služba, te porečka policija, koji čekaju dolazak glisera Pomorske policije s tijelom preminulog muškarca, prenosi Glas Istre. Identitet preminulog znat će se nakon očevida i obdukcije. Prema neslužbenim informacijama, beživotno tijelo plutalo je u porečkom akvatoriju na četiri do pet milja udaljeno od obale.

Regional Express neslužbeno doznaje da bi to moglo biti tijelo nestalog Slovenca, ali više će se znati nakon očevida.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je u petak da je u tijeku potraga za nestalim B. D. (rođen 1972.), državljaninom Slovenije nakon pada s jet-skija u pulskom akvatoriju.

Nesreća se dogodila ispred autokampa, nedaleko od Vrsara. Prema dostupnim informacijama, nestali muškarac prije pada u more upravljao je jet-skijem, na kojemu je prevozio vlastito malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem objektu na napuhavanje. Nestali muškarac upravljao je jet-skijem bez sigurnosnog prsluka (isti je pronađen na jet-skiju) i to na relativno kratkoj udaljenosti iza motorne brodice u tipu glisera, koji je u tom trenutku također vukao sličan objekt na napuhavanje, na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku, iz zasad nepoznatog razloga (pretpostavlja se prilikom prelaska preko brazde glisera), vozač jet-skija pao je u more preko pramca jet-skija te mu se od tad gubi svaki trag, unatoč činjenici da su članovi posade glisera odmah započeli traganje na mjestu pada u more, vizualno i zaronom. Djeca koju je nestali muškarac prevozio, odnosno, vukao morem, odmah su zbrinuta neozlijeđena, ali u stanju šoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:20