UHITILA GA POLICIJA

ŠOK U ŠIBENIKU 'Je li moguće da je taj pristojni profesor, sudac pred kojim je bila velika karijera, postao huligan koji je napao navijače Rijeke?'

 Facebook

Trojica navijača Hajduka s područja Šibenika – Luka Mrčela (27), Jerko Pešić (21) i Damir Rak (21) završili su iza rešetaka zatvora u Rijeci pod sumnjom da su bili dio organizirane skupine huligana, koja je u noći na nedjelju u blizini Senja postavila barikade i iz zasjede napala riječke navijače.

Vijest da je među uhićenima i Luka Mrčela 'poput bombe' odjeknula je u šibenskoj javnosti. Naime, ovaj 27-godišnji mladić iz šibenskog prigradskog naselja Ražina profesor je kineziologije, ali i perspektivni savezni nogometni sudac Treće nogometne lige – jug.

Uhićenjem Luke Mrčele i onim za što ga se sumnjiči, nije krio iznenađenje i nevjericu Zoran Živković, ravnatelj srednje Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku.

- Ne mogu vjerovati da je on među osumnjičenim huliganima. Donedavno je radio u našoj školi kao asistent profesoru tjelesnog odgoja. Mrčela je završio kineziološki fakultet – smjer nogomet, a kod nas je odradio je jednogodišnji pripravnički staž iz programa HZZO-a za plaću od 2400 kuna. Riječ je o izuzetno pristojnom mladiću, rekao bih i prepristojnom. Nekoliko sam puta pratio i njegove sate nastave, na kojima je pokazivao veliku stručnost i profesionalnost – kazao nam je Zoran Živković, ravnatelj šibenske srednje škole.

Zbog Mrčelinog uhićenja nevjerica je prisutna i kod više članova sudačke organizacije Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije. Jedan od njih priča nam kako je Luka Mrčela figurirao kao jedan od najkvalitetnijih i najtalentiranijih sudaca Treće nogometne lige – jug u kojoj sudi od 2015. godine. Naš izvor je dodao, kako je Mrčela bio preodređen za veliku sudačku karijeru, te je već od iduće sezone trebao suditi Drugu ligu, a nakon nje i Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Od osoba koje ga bolje poznaju, doznajemo pak, da je Luka Mrčela veliki navijač Hajduka, te da njegova ljubav prema splitskom klubu graniči s fanatizmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 15:37